به گزارش ماجرانیوز، عملکرد مالی بانک گردشگری در دوره یکماهه منتهی به پایان آذر ۱۴۰۳ در سامانه کدال منتشر شده و حاوی تغییراتی در شاخصهای درآمدی و هزینهای است. صورتهای مالی منتشر شده این بانک، نقاط منفی قابل تاملی دارد.
این گزارش گرچه نشاندهنده رشد در برخی حوزههای کلیدی مانند درآمد تسهیلات اعطایی و درآمد کارمزد است؛ اما همزمان، افزایش قابلتوجه هزینهها و کاهش درآمد در برخی بخشها نیز زنگ خطری جدی برای پایداری عملکرد بانک به شمار میآید.
بانک گردشگری با وجود ثبت رشد درآمد تسهیلات و درآمد سپردهگذاری و البته بهبود درآمد اوراق بدهی پس از عملکرد منفی سال گذشته، اما در حوزه درآمد سرمایهگذاری یک سقوط ۷۰ درصدی را تجربه کرده است.
کاهش شدید در درآمد سرمایهگذاریها، زنگ خطر جدی
درآمد سرمایهگذاریهای «وگردش» از ۲,۰۸۶,۳۹۵ میلیون ریال در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ به ۶۱۶,۸۳۲ میلیون ریال در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ کاهش یافته است. این افت حدود ۷۰ درصدی یکی از نگرانکنندهترین بخشهای گزارش است و نشاندهنده ضعف جدی در مدیریت پرتفوی سرمایهگذاری بانک است.
کاهش این درآمدها میتواند دلایل متعددی داشته باشد، از جمله تصمیمات نامناسب در تخصیص منابع سرمایهگذاری، تغییرات نامطلوب در بازارهای مالی، یا مدیریت ناکارآمد داراییهای سرمایهگذاری شده.
افزایش شدید هزینهها، تهدیدی برای سودآوری بانک
یکی از چالشبرانگیزترین بخشهای این گزارش ماهانه بانک گردشکری، افزایش ۹۰ درصدی هزینههای سود سپردهها، هزینههای مالی، و کارمزدها است. این شاخص از ۱۷۳,۳۹۰,۰۴۶ میلیون ریال در آذر ۱۴۰۲ به ۳۲۹,۴۵۸,۳۵۰ میلیون ریال در آذر ۱۴۰۳ رسیده است.
این رشد فزاینده نشاندهنده فشار مالی بر بانک و کاهش توانایی آن در مدیریت هزینهها است. افزایش بیرویه هزینهها، حتی با وجود رشد درآمدها، میتواند سودآوری کلی بانک را به شدت کاهش دهد و بانک باید با بازنگری در سیاستهای جذب سپرده و مدیریت منابع مالی، از افزایش بیشتر هزینهها جلوگیری کند.
گزارش ۶ ماهه و کاهش در شاخصهای کلیدی
گزارش ششماهه سال ۱۴۰۳ نیز تصویر مشابهی از عملکرد بانک ارائه میدهد. کاهش در شاخصهایی مانند خالص درآمد تسهیلات و سپردهگذاری، درآمد کارمزد، و سود سرمایهگذاریها نسبت به مدت مشابه سال گذشته، نشاندهنده چالشهای ساختاری در سیاستهای مالی و عملیاتی بانک است. این سطور قرمز در صورتهای مالی ۶ ماهه بانک گردشگری، به ویژه در حوزه سود سرمایهگذاری و مبادلات ارزی، میتواند تاثیر منفی بر تراز مالی بانک در بلندمدت داشته باشد.
در کل گزارش عملکرد بانک گردشگری در پایان آذر ۱۴۰۳ نشاندهنده یک تصویر دوگانه است؛ از یک سو، رشد در بخشهایی مانند درآمد تسهیلات اعطایی، سپردهگذاری، و کارمزد، و از سوی دیگر، افزایش چشمگیر هزینهها و کاهش در برخی شاخصهای کلیدی مانند درآمد سرمایهگذاریها و عملکرد گزارش ششماهه.
از همین رو بانک گردشگری برای تقویت وضعیت مالی و عملیاتی خود، بانک باید نسبت به کنترل هزینهها، بازنگری در سرمایهگذاریها، مدیریت ریسک تسهیلات و تقویت خدمات بانکی توجه جدی داشته باشد تا عملکرد مثبتی را از خود به جای بگذارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
بازار سرمایه که تمام روزهای هفته قبل رشد کرده بود امروز هم مثبت شد؛ به طوری که شاخص کل ضمن افزایش بیش از ۱۵ هزار واحد به رقم دو میلیون و ۸۰۱ هزار واحد رسید و کانال ۲.۸ میلیون واحد را که روز ۹ تیر از دست داده بود مجددا تصاحب کرد
بانک ملت در حالی این هفته مجمع سالیانه خود را برگزار می کند که در پایان اسفند ماه ۱۴۰۳، سود خالصی معادل ۱.۷۲۴ هزار میلیارد ریال(۱۷۲.۴ همت) را محقق کرده که در مقایسه با مقطع زمانی مشابه در سال ۱۴۰۲ حاکی از جهش کم نظیر ۸۷ درصدی است.
در پایان فصل بهار امسال مانده کل سپردههای بانکی کشور به ۱۴ هزار و ۸۹۶ همت رسید که استان تهران با ۸۹۶۲ هزار میلیارد تومان، سهمی ۶۰ درصدی از آن را به خود اختصاص داد و استان کهگیلویه و بویراحمد با ۳۸.۳ هزار میلیارد تومان کمترین میزان سپردههای بانکی کشور را تشکیل میدهد که بیانگر سهم ۰.۲ درصدی این استان از کل کشور است.
بانک مرکزی از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۲۷ تیرماه، به میزان ۱۵میلیارد و ۳۲۸ میلیون دلار برای واردات کالای اساسی و دارو، صنایع و نیازهای خدماتی و گروه تجاری و بازرگانی تامین ارز انجام داده است.
دیدگاه بسته شده است.