به گزارش روز سهشنبه ماجرانیوز از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، «فریبا گلریزان» افزود: ۴ استان جنوبی کشور، تولیدکنندگان عمده آب شرب از آبشیرینکنها هستند. وی ادامه داد: حدود ۳ درصد از آب شرب کشور از طریق آبشیرینکنها تامین میشود و ۹۲ درصد از قراردادهای تأمین آب از محل نمکزدایی، متعلق به استانهای هرمزگان، بوشهر، سیستان […]
به گزارش روز سهشنبه ماجرانیوز از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، «فریبا گلریزان» افزود: ۴ استان جنوبی کشور، تولیدکنندگان عمده آب شرب از آبشیرینکنها هستند.
وی ادامه داد: حدود ۳ درصد از آب شرب کشور از طریق آبشیرینکنها تامین میشود و ۹۲ درصد از قراردادهای تأمین آب از محل نمکزدایی، متعلق به استانهای هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و خوزستان است.
مدیر دفتر تجهیز منابع مالی شرکت آبفای کشوری خاطرنشان کرد: بیشتر قراردادهای ارتقای کیفی نیز مربوط به تأسیسات آبشیرینکن استانهای مرکزی و کم آب کشور است.
گلریزان گفت: در حال حاضر، بسیاری از جزایر استان هرمزگان که تا قبل از سال ۹۱، با مشکل تأمین آب روبرو بودهاند که از طریق انعقاد قرارداد با بخش خصوصی برای نمکزدایی از آب دریا و پرداخت از محل ردیف خرید تضمینی آب/پساب حل شده است.
وی با اشاره به ظرفیت بالای چهار استان خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر در تولید آب شرب با این روش ادامه داد: این چهار استان ظرفیت بالایی در تولید آب شرب با تاسیسات آبشیرینکن دارند که از این میزان ۸۰ درصد آب مورد نیاز از طریق دریا و ۲۰ درصد نیز از طریق منابع آب سطحی و یا چاهها تامین میشود.
هزینه تولید آب با تاسیسات آبشیرینکن چقدر است؟
مدیر دفتر تجهیز منابع مالی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: برای تولید هر مترمکعب آب توسط این تاسیسات به طور متوسط ۹۸ هزار ریال در سال ۱۴۰۰ بوده که از سوی دولت پرداخت میشود.
البته گفتنی است این رقم با توجه به شرایط آب خام ورودی، شرایط جغرافیایی، محل احداث آبشیرینکنها، وجود زیرساختهای قبل و بعد از کارخانه شامل خطوط انتقال آب و برق، نوع آبگیری، ظرفیت آب شیرینکنها و مشخصات آب تحویلی، متفاوت است.
آب تولیدی آب شیرینکنها چه کیفیتی دارد؟
گلریزان کیفیت آب تولیدی توسط این تاسیسات را بالا عنوان کرد و گفت: آبی که توسط این دستگاهها تولید میشود دارای استاندارد ملی ۲۰۷۰۵ و استاندارد ۲۰۷۰۴ ایران برای پارامترهای میکروبی، فیزیکی و شیمیایی است که این استانداردها بسیار سختگیرانه هستند و محصول نهایی آب باکیفیت بالاتری است.
برنامه دولت برای افزایش تولید آب تاسیسات آب شیرینکن در ۴ سال آینده
وی ادامه داد: بر مبنای برنامه دولت برای توسعه استفاده از ظرفیت آبشیرینکنها و گسترش بهرهبرداری از این تاسیسات، در چهار سال آینده حداقل ۴۰۰ هزار مترمکعب در شبانهروز از محل خرید تضمینی آب/پساب به ظرفیت آب شیرینکنهای کشور افزوده خواهد شد.
گلریزان افزود: افزون بر این، طرحهای بزرگ انتقال آب نیز وجود دارد که در درجه اول، با هدف تامین آب صنعت اجرا میشود، ولی در جایی که نیاز شرب وجود داشته باشد و منطقه در کنار خط صنعت باشد، از این ظرفیت استفاده شده و در آینده هم بهره خواهیم برد.
وی گفت: مهمترین خط در حال حاضر، طرح خط انتقال خلیج فارس به صنایع معدنی است که قرار است بخشی از آب صنایع جنوبشرق کشور و بخشی از آب شرب استانهای هرمزگان، کرمان و یزد را تامین کند.
گلریزان افزود: همچنین طرح تصفیه و انتقال آب دریای عمان به کریدور شرق کشور به خصوص در استان سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که پیشبینی میشود حداقل ۱۵۰ هزار مترمکعب در شبانهروز نیز از این محل به ظرفیت آب شیرینکنها افزوده شود.
بر اساس رتبه بندی جدید سازمان مدیریت صنعتی ایران (IMI 100)، بانک ملت در میان ۵۰۰ شرکت برتر کشور، رتبه اول در شاخص میزان دارایی، رتبه اول در شاخص تحقق سود در نظام بانکی، رتبه اول بانک ها در شاخص بازده فروش، رتبه سوم در شاخص ارزش افزوده و رتبه هفتم در شاخص میزان فروش را به خود اختصاص داد
در بیستوهفتمین همایش «معرفی 100 شرکت برتر ایران»بانک اقتصادنوین موفق به کسب رتبه 36 در میان 100 شرکت برتر کشور شد و همچنین در رتبهبندی صنعت بانکداری به جایگاه ششم صعود کرد. بانک اقتصادنوین که چند سالی است در میان 100 شرکت برتر قرار دارد، این بار توانسته جایگاه خود را در میان برترینهای اقتصادی کشور تثبیت کند.
مدیرعامل بانک سینا در دومین همایش سراسری مدیران، راهبردهای چهارگانه این بانک را در مسیر تحقق اهداف و توسعه سهم بازار تشریح کرد.
رئیس هیاتمدیره بانک توسعه تعاون اعلام کرد: بخش عمدهای از تامین مالی اقتصاد بر عهده بانکها قرار دارد و همین امر فشار زیادی بر بانکها میآورد.
دیدگاه بسته شده است.