به گزارش ماجرانیوز از وزارت امور اقتصادی و دارایی، با اجرای سیاست کنترل نقدینگی، رشد پایه پولی از حدود ۴۲ درصد در تیر ۱۴۰۰ به ۳۱.۶ درصد در پایان اسفند ۱۴۰۰ کاهش یافت و نرخ رشد نقدینگی هم از ۴۰.۶ درصد در پایان سال ۹۹ به ۳۶.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۰ رسید. سیاست کنترل […]
به گزارش ماجرانیوز از وزارت امور اقتصادی و دارایی، با اجرای سیاست کنترل نقدینگی، رشد پایه پولی از حدود ۴۲ درصد در تیر ۱۴۰۰ به ۳۱.۶ درصد در پایان اسفند ۱۴۰۰ کاهش یافت و نرخ رشد نقدینگی هم از ۴۰.۶ درصد در پایان سال ۹۹ به ۳۶.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۰ رسید.
سیاست کنترل نرخ نقدینگی در سال ۱۴۰۱ هم دنبال شد به طوری که در دو ماهه اول امسال نرخ رشد ۱۲ ماه منتهی به اردیبهشت ماه به ۳۴.۷ درصد کاهش یافت.
همچنین نرخ رشد نقدینگی در ۲ ماهه اول امسال در مقایسه با اسفند ماه سال گذشته فقط ۲.۳ درصد رشد داشته، این در حالی است که در دو ماهه اول سال گذشته نقدینگی رشد ۳.۶ درصدی را به ثبت رساند.
عدم دریافت تنخواه بودجه از بانک مرکزی و کنترل خلق پول بانکها از مهمترین دلایل روند نزولی رشد نقدینگی در دو ماهه اول امسال بوده است.
بررسی گزارش عملکرد ماهانه بانک های بورسی در سه ماهه اول امسال نشان میدهد رشد مانده تسهیلات اعطایی که یک مولفه مهم در اندازه گیری خلق پول بانک هاست، نسبت به سه ماهه اول سال گذشته افت قابل ملاحظهای داشته است.
بانکهایی که در سه ماهه اول سال گذشته رشدهای ۲۰ درصد و ۲۵ درصد در مانده تسهیلات اعطایی داشتند، در سه ماهه اول امسال رشدهایی منفی و یا تک رقمی در مانده تسهیلات پرداختی به ثبت رساندهاند.
این تفاوت قابل توجه در رشد مانده تسهیلات اعطایی به دلیل اعمال سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک ها از نیمه دوم سال گذشته بوده که به تدریج آثار آن بر عملکرد بانکها و کاهش رشد نقدینگی نمایان شده است.
مشروط شدن اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی به ارائه وثیقه از جمله اقداماتی بود که دریافت اعتبار از بانک مرکزی را برای بانکها سخت تر کرد، اما در کنار آن، سیاست کنترل رشد ترازنامه بانکها علاوه بر آنکه مانع از خلق پول نامحدود بانکی شده، موجب کنترل اضافه برداشت بانک ها از منابع بانک مرکزی و افزایش انضباط پولی هم شده است.
نرخ تورم که در شهریور ماه ۱۴۰۰ به رقم ۵۹.۳ درصد رسیده بود در پایان اردیبهشت ۱۴۰۱ به ۴۱.۹ درصد کاهش یافته است. باوجود حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات برخی کالاهای اساسی، در صورت اهتمام و استمرار سیاستهای کنترل نقدینگی و کنترل نرخ ارز به طور قطع در ماههای آینده شاهد کاهش قابل توجه نرخ تورم در خواهیم بود.
بر اساس رتبه بندی جدید سازمان مدیریت صنعتی ایران (IMI 100)، بانک ملت در میان ۵۰۰ شرکت برتر کشور، رتبه اول در شاخص میزان دارایی، رتبه اول در شاخص تحقق سود در نظام بانکی، رتبه اول بانک ها در شاخص بازده فروش، رتبه سوم در شاخص ارزش افزوده و رتبه هفتم در شاخص میزان فروش را به خود اختصاص داد
در بیستوهفتمین همایش «معرفی 100 شرکت برتر ایران»بانک اقتصادنوین موفق به کسب رتبه 36 در میان 100 شرکت برتر کشور شد و همچنین در رتبهبندی صنعت بانکداری به جایگاه ششم صعود کرد. بانک اقتصادنوین که چند سالی است در میان 100 شرکت برتر قرار دارد، این بار توانسته جایگاه خود را در میان برترینهای اقتصادی کشور تثبیت کند.
مدیرعامل بانک سینا در دومین همایش سراسری مدیران، راهبردهای چهارگانه این بانک را در مسیر تحقق اهداف و توسعه سهم بازار تشریح کرد.
رئیس هیاتمدیره بانک توسعه تعاون اعلام کرد: بخش عمدهای از تامین مالی اقتصاد بر عهده بانکها قرار دارد و همین امر فشار زیادی بر بانکها میآورد.
دیدگاه بسته شده است.