به گزارش ماجرانیوز، اسحاق جهانگیری در سخنانی که اخیرا منتشر شده تلاش کرده با ذکر خاطرهای از دولت دهم، اذهان را از فسادهای دولتهای یازدهم و دوازدهم که خودش معاون اول آن بود، منحرف سازد. جهانگیری گفته است: «در دولت دهم، قرار بود طی دو مرحله ۳۵۰ میلیون دلار از مرز آذربایجان بهصورت پالت اسکناس […]
به گزارش ماجرانیوز، اسحاق جهانگیری در سخنانی که اخیرا منتشر شده تلاش کرده با ذکر خاطرهای از دولت دهم، اذهان را از فسادهای دولتهای یازدهم و دوازدهم که خودش معاون اول آن بود، منحرف سازد.
جهانگیری گفته است: «در دولت دهم، قرار بود طی دو مرحله ۳۵۰ میلیون دلار از مرز آذربایجان بهصورت پالت اسکناس به کشور بیاورند. بعد در تهران ۳۱ میلیون دلار نیامد و سرنوشتش معلوم نشد. اسکناسها را برداشته بودند و کسی هم مسئولیتش را قبول نکرد.»
جهانگیری در حالی نسبت به بلاتکلیف بودن ۳۱ میلیون دلار در دولت دهم ابراز انتقاد کرده که نسبت به سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی که توسط خود وی در فروردین ۱۳۹۷ اعلام شد و موجب بروز بزرگترین فساد تاریخ پس از انقلاب در کشور شد، موضع کاملا حمایتی اتخاذ کرده است.
جهانگیری درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی گفته است: این هم از آن جفاهای تاریخی است. اگر دولت در آن مقطع ورود نمیکرد، قیمت ارز جهش عجیبی پیدا میکرد.
بازخوانی مفاسد ارز جهانگیری جهت اطلاع جهانگیری
از آنجا که اسحاق جهانگیری از سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی صراحتا حمایت کرده است، بد نیست مفاسد این سیاست دوباره بازخوانی شود.
دولت دوازدهم از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا تیرماه ۱۴۰۰ که دولت را تحویل داد، ۶۶ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی خرج کرد تا کالاهای اساسی گران نشود، اما آمارها نشان میدهد که این سیاست نتوانست به اهداف خود برسد.
تخصیص ارز ارزان برای واردات کالاهای اساسی و نهادههای دامی، سبب تضعیف شدید تولیدکنندگان داخلی و افزایش سهم واردات در ۳ سال پایانی دولت قبل شد.
همچنین بخش زیادی از کالاهای وارداتی با ارز ارزان، یا به خارج از کشور قاچاق میشد یا به جای مصرف برای تولید مواد غذایی ضروری مردم، به انحراف میرفت و صرف تولید سایر مواد غذایی همچون کیک و شکلات میشد. عده زیادی از دریافتکنندگان ارز ۴۲۰۰ هم اقدام به فروش آن یا کالاهای وارداتی با نرخ ارز آزاد کردند و بزرگترین رانت تاریخ ایران را رقم زدند.
همانطور که از جدول فوق مشخص است در دولت دوازدهم بیش از ۷۲۰ هزار میلیارد تومان رانت ناشی از توزیع ارز ۴۲۰۰ به جیب عدهای واردکننده و دلال و تاجر خاص رفت.
در دولت دوازدهم که برای واردات برخی کالاها ارز ۴۲۰۰ تومانی داده شد، به علت تفاوت فاحش قیمت آن با نرخ ارز در بازار آزاد، مفاسد کلانی رخ داده است که پروندههای فراوانی در این باره تشکیل شد. این سیاست باعث اتلاف منابع ارزی کشور شد و تبعات اقتصادی ناگواری به بار آورده است که عبارتند از:
جلسه کمیسیون هماهنگی روابط عمومی بانکهای دولتی و نیمهدولتی با حضور علیرضا قیطاسی دبیر شورای هماهنگی بانک های دولتی و نیمه دولتی برگزار شد.
در شگردهای جدید کلاهبرداری، کلاهبرداران از مشتریان شبکه بانکی، اطلاعات روی کارت آنها را به بهانه های مختلف خواسته و سپس از آنها درخواست می کنند آخرین حلقه تکمیل کننده تراکنش یعنی رمز دوم ارسال شده به گوشی را برای آنها بخوانند و با این روش، حساب آنها را خالی می کنند.
بانک ملت در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود با مشارکت سازمان توسعه، نوسازی و تجهیز مدارس کشور، فرآیند ساخت و تکمیل مدرسه در شهرستان خاش استان سیستان و بلوچستان را آغاز کرد.
«آکادمی بانکداری هوشمند» بانک صادرات ایران، همزمان با روز فناوری اطلاعات با ایجاد یک مرکز دائمی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کار خود را آغاز کرد
دیدگاه بسته شده است.