به گزارش خبرنگار اقتصادی ماجرانیوز، «علیرضا پیمان پاک» در سی و ششمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، با بیان اینکه برنامههای تجاری کشور به دو بخش تقسیم میشود، اظهار داشت: در گام نخست توسعه بازار و در بخش دوم رفع مشکلات در مسیر تجارت در دستور کار قرار دارد. وی با اشاره به اینکه […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی ماجرانیوز، «علیرضا پیمان پاک» در سی و ششمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، با بیان اینکه برنامههای تجاری کشور به دو بخش تقسیم میشود، اظهار داشت: در گام نخست توسعه بازار و در بخش دوم رفع مشکلات در مسیر تجارت در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه اشکال اصلی در اجرای برنامههای کلان است، گفت: عدم اولویتبندی در صادرات، نادیده گرفتن ظرفیتهای کشورهای همسایه و همسو، بحث توسعه بازار همراه با اعزام هیاتهای تجاری و شناسایی بازارهای کشورهای همسایه علاوه بر عدم ایجاد ثبات در بازار و حفظ کالا با کیفیت در منطقه از دلایل عدم موفقیت توسعه صادراتی است.
رییس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه در دولت قبل نقشه راه مناسبی برای توسعه تجارت خارجی کشور وجود نداشت، خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم در این زمینه نقشه راهی تدوین کرده بود، زیرا با توجه به صحبتهای رئیسجمهور در تبلیغات انتخاباتی مبنی بر دو برابر شدن صادرات غیرنفتی، هدفگذاری برای دستیابی به ۷۵ میلیارد دلار صادرات تا افق ۱۴۰۴ انجام شد.
وی اظهار داشت: باید رویکردها در حوزه صادرات از بخش سنتی به صادرات فناور محور تغییر یابد، از سوی دیگر به راهاندازی شبکههای خردهفروشی در کشورهای مقصد توسط صادرکنندگان توجهی نشده است و تمرکز باید بهگونهای باشد تا در زنجیره صادراتی بیشترین ارزش را به کشور وارد کنیم.
پیمان پاک خاطرنشان کرد: در اولویتبندی برای حوزه صادرات کشورهای همسایه در جایگاه نخست قرار و کشورهای راهبُردی در اهداف بعدی جای گرفتند و در این فرآیند در چند محور تمرکز شد که یکی از محورهای اصلی توسعه بازار بود و محور مهم دیگر هم لجستیک بود.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: همچنین در موضوع زیرساختهای ریلی کشور و ترانزیت، گلوگاههای ریلی و رفع مشکلات گمرکات اقدامات خوبی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه مذاکره برای موافقتنامه تجارت آزاد را با چند کشور آغاز شده است، تصریح کرد: و تجارت آزاد با اوراسیا نیز بهصورت جدی پیگیری میشود که تا آذرماه امسال بر سر کالاها توافق خواهد شد و بعد از آن هم مصوبات مجلس در این رابطه به نتیجه خواهد رسید و موافقتنامه با صربستان و اندونزی نیز در دستور کار قرار دارد.
پیمان پاک با بیان اینکه توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی و محصولات دانش بنیان از اولویتهای اصلی است، تاکید کرد: اقدامات مختلفی در این زمینه انجام شده است و تلاش کردیم تا مساله ضمانتنامه برای صادرات خدمات فنی و مهندسی حل شود.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه توسعه تجارت الکترونیک مهم است و روی آن متمرکز شدهایم، گفت: مساله تحریم به راحتی با ایجاد شبکههای بانکی، با ایجاد موارد مختلف قابل حل است اما توجهی به آن نکردهایم.
بانک قرضالحسنه مهر ایران در سال ۱۴۰۳ با پرداخت حدود ۵۰ هزار فقره وام ازدواج و فرزندآوری، نقش بسزایی در حمایت از خانوادههای ایرانی ایفا کرد.
شرکت مدیریت طرح و توسعه آینده پویا به عنوان بازوی اجرایی بانک ملی ایران در راستای سیاستهای خروج از بنگاهداری، در سالهای اخیر با شتاب بیشتری به واگذاری سهام شرکتهای تابعه پرداخته و در فاصله سالهای 1402 تا 1403 موفق به واگذاری داراییهایی به ارزش 50 هزار میلیارد ریال شده است که بزرگترین واگذاریهای تاریخ فعالیت خود را رقم زده است.
رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی و ۳.۴ درصدی تشکیل سرمایه ثابت در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳اقتصاد کشور در 9 ماهه 1403 به قیمت بازار معادل 3.7 درصد و بر حسب عوامل تولید "با احتساب نفت" 3.1 و "بدون احتساب نفت" 2.9 درصد (به قيمتهاي ثابت سال 1400) رشد کرد. همچنین "تشکيل سرمايه ثابت ناخالص" در سه ماهه سوم سال 1403 رشد 4.4 درصدي نسبت به دوره مشابه سال قبل و رشد 3.4 درصدی در نُه ماهه سال 1403 داشته است
فروش "اوراق ودیعه بانک مرکزی" با نرخ سود ۲۷.۵ درصد در شعب بانک رفاه کارگران آغاز شده و تا روز سهشنبه ۲۸ اسفند ماه سال جاری ادامه دارد.
دیدگاه بسته شده است.