تاریخ سینما همیشه به مذهب توجه داشته است. فیلمهای بسیاری درباره مذهب، رویکردها و جنبههای مختلف آن ساخته شدهاند. فیلمهای زیادی درباره رشادت اندیشمندان و مبارزان مذهبی تولید شدهاند یا تاریخچه جنگهایی که بر سر مذهب رخ دادهاند را بازگو کردهاند. سینمای ایران هم چند فیلم درباره زندگی پیامبران تولید کرده است. در کشورما فیلمهای […]
تاریخ سینما همیشه به مذهب توجه داشته است. فیلمهای بسیاری درباره مذهب، رویکردها و جنبههای مختلف آن ساخته شدهاند. فیلمهای زیادی درباره رشادت اندیشمندان و مبارزان مذهبی تولید شدهاند یا تاریخچه جنگهایی که بر سر مذهب رخ دادهاند را بازگو کردهاند.
سینمای ایران هم چند فیلم درباره زندگی پیامبران تولید کرده است. در کشورما فیلمهای سینمایی تلوزیونی با محوریت مذهبی و دینی از اهمیت خاصی برخوردار هستند البته که ساخت این آثار با مشکلات زیادی همراه است با این حال کارگردانان و تهیه کنندگان کشورمان توانستهاند فیلمهایی با محوریت مذهبی بسازند.
محمد رسول الله، ملک سلیمان، یوسف پیامبر و غیره تعدادی از این آثار ارزشمند هستند که مورد استقبال بسیاری از تماشاچیان قرارگرفتهاند. برخی از فیلمهای مذهبی به صورت سینمایی و برخی دیگر به صورت سریال تلوزیونی ضبط شده اند که در ادامه به معرفی آنها پرداخته ایم.
محمدرسول الله(ص)فیلم محمد رسولالله به کارگردانی مجید مجیدی در سال ۱۳۹۳ منتشر شد. این فیلم روایت داستان دوران کودکی پیامبر اسلام حضرت محد(ص) را نمایش میدهد. اکران سراسری محمد رسولالله از ۵ شهریور ۱۳۹۴ در ایران و همزمان با افتتاحیه جشنواره فیلم مونترال کانادا بود. محمد رسول الله داستان زندگی پیامبر را در مقاطع مختلف به نمایش میگذارد. این داستان از دوران جاهلیت و شرایط اجتماعی زمان تولد محمد آغاز میشود و در ۱۲ سالگی او به پایان میرسد.
یوسف پیامبریوسف پیامبر فیلمی تلوزیونی است که داستان زندگی یوسف پیامبر را مطابق با روایت قرآن شرح میدهد. این فیلم به نویسندگی و کارگردانی فرجالله سلحشور به نمایش گذاشته شد. نخستین قسمت این سریال ۴۵ قسمتی در ۷ تیر ۱۳۸۷ در شبکه یک سیما پخش شد. این فیلم در شهرک سینمایی دفاع مقدس تصویر برداری شد و ضبط آن در فروردین ۱۳۸۶ به پایان رسید.
مریم مقدسمریم مقدس به کارگردانی شهریار بحرانی و نویسندگی محمد سعید بهمن پور در سالهای ۱۳۷۸-۷۹ تولید شد و در تابستان سال ۱۳۸۰ به نمایش گذاشته شد. این فیلم با با استقبال خوب مخاطبان همراه بود به طوریکه نسخه تلویزیونی آن یک سال بعد در قالب یک مینیسریال روی آنتن رفت. بیش از ۹۰ بازیگر در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند و شبنم قلیخانی در نقش حضرت مریم، مادر حضرت عیسی ظاهر شدهاست.
مختارنامهمختارنامه یک مجموعه تلویزیونی پیرامون زندگی و قیام مختار ثقفی به کارگردانی داوود میرباقری است. این سریال به داستان مختار ثقفی و چگونگی قیام او که پس از حادثه عاشورا به خونخواهیِ حسین بن علی برمیخیزد، میپردازد. شروع پخش این سریال در تاریخ جمعه ۹ مهر ۱۳۸۹ از شبکه یک سیما بود.
فیلمبرداری مختارنامه از سال ۱٣٨٣ آغاز شد و در سال ۱۳۸٨ به پایان رسید. همچنین فیلمبرداری این سریال در تهران، قزوین، تاکستان، ورامین، آبادان، شوشتر، شهریار، آران و بیدگل، اسلامشهر، زاویه، کویر سفیدشهر و شاهرود انجام شد. همچنین سکانسهای عاشورایی این سریال در بیابانهای روستای طرود، در نزدیکی شهرستان شاهرود ضبط شده است.
ملک سلیمانملک سلیمان در سال ۲۰۱۰ به روی پرده سینماهای ایران رفت. این فیلم به طور مقطعی به روایت داستان زندگی حضرت سلیمان میپردازد که در آن از فناوریهای پیشرفته سی جیای و دیای استفاده شدهاست. فیلمنامه این فیلم بر اساس سورههای قرآن روایت شدهاست. این فیلم در سال ۱۳۸۷ آماده اکران عمومی شد؛ ولی به دلیل تمایل برای اولین اکران فیلم در بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر (سال ۱۳۸۸) اکران عمومی آن به مهرماه ۱۳۸۹ موکول شد. سقف اکران این فیلم در سینماهای ایران ۱۲ هفته تعیین شده بود اما بعد از ۱۵ هفته این این همچنان در حال اکران بود. این فیلم توانست با پانصد هزار تماشاگر ۱ میلیارد و پانصد میلیون تومان فروش داشته باشد.
مردان آنجلسمردان آنجلس یک مجموعه تلویزیونی به کارگردانی فرجالله سلحشور، تولید سال ۱۳۷۶ است. این سریال روایتگر داستان تاریخی اصحاب کهف است. در این فیلم دیوکلتیانوس، فرماندار فیلادلفیا (یکی از ایالات روم) به شدت علیه مسیحیت بود و پیروان مسیح را شکنجه میکرد… .
مسافر ری مسافر ری، فیلمی به کارگردانی و نویسندگی داوود میرباقری، محصول سال ۱۳۷۹ است. این فیلم درباره زندگی عبدالعظیم حسنی از راویان و محدثین شیعه است.
ولایت عشقولایت عشق به کارگردانی مهدی فخیمزاده در سال ۱۳۷۹ از شبکه یک سیما به نمایش گذاشته شد. موضوع این مجموعه تلوزیونی درباره زندگی علی بن موسی الرضا و آوردن او به مرو و دوران نیابت و مرگ او است. همچنین این سریال از شبکه الکوثر و آی فیلم با دوبله به زبان عربی با عنوان غریب طوس پخش شده است و در کشورهای عرب زبان با این نام شناخته میشود.
تنهاترین سردارتنهاترین سردار به کارگردانی مهدی فخیمزاده در سال ۱۳۷۵ به روی آنتن صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران رفت. این سریال به روایت قسمت کوتاهی از زندگی امام حسن مجتبی(ع)، قضیه صلح او با معاویه و شرایط جامعه اسلامی و شیعیان و اتفاقات پس از درگذشت او پرداخته است. داستان این سریال روایتگر شش ماه آخر زندگی حسن بن علی، امام دوم شیعیان، است.
سفیرسفیر فیلمی به کارگردانی فریبرز صالح و نویسندگی فریبرز صالح و کیهان رهگذار است. این اثر سینمایی در سال ۱۳۶۱ خورشیدی ساخته شد و در اولین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد. در این فیلم قیس بن مسهر با نامهای از سوی حسین بن علی برای سلیمان بن صرد خزاعی راهی کوفه میشود که در راه توسط ماموران ابن زیاد والی کوفه دستگیر و به زندان میافتد…
روز واقعه روز واقعه فیلمی ایرانی در ژانر تاریخی و با موضوع اسلام به کارگردانی شهرام اسدی و تهیهکنندگی مرتضی شایسته است. این فیلمدر سیزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم را دریافت کند. در این فیلم عبدالله جوانی مسیحی است که تازه به اسلام روی آورده و دل در گرو عشق راحله دختر زید دارد. وی در جریان عروسی با راحله ندایی میشنود که او را به یاری فرا میخواند… .
مدیر عامل کرمان موتور با اشاره به اختلال در تولید خودرو به دنبال قطعی مکرر برق، از برنامه جبرانی افزایش تولید در نیمه دوم سال خبر داد.
ایران خودرو در سال ۱۴۰۲، در مجموع حدود ۴۹۰ میلیون دلار واردات داشته که این رقم نسبت به سال ۱۴۰۱، حدود ۳۳ درصد افزایش یافته در حالی که تولیدات این شرکت در سال ۱۴۰۲ حدود ۲ درصد افت داشته است. این مورد برای سایپا هم صدق میکند؛ سایپا که در سال ۱۴۰۲ کمتر از یک درصد به تولیدات خود افزوده، با وارداتی به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار، ۲۰ درصد ارز بیشتری نسبت به ۱۴۰۱ مصرف کرده است!
در سال ۱۴۰۲، حدود ۵.۴۵ میلیارد دلار ارز برای تولید ۱.۲۰ میلیون دستگاه خودروی سواری و وانت استفاده شده است؛ ارقامی که نشان میدهند هر خودروی تولیدی در ایران در این سال، به طور متوسط به حدود ۴،۹۰۰ دلار ارز نیاز داشته است.
شرکت کرمان موتور از آغاز واگذاری تاکسی های برقی خود به صورت نقد و اقساط خبر داد.
دیدگاه بسته شده است.