اصلاح سیاستهای ارزی دارو یا همان طرح دارویاری، اجرا شد تا دست قاچاقچیان و محتکران را از بازار دارویی کشور و بازی با سلامت و جان بیماران کوتاه کند؛ حال باید پرسید که در این طرح تکلیف یارانه دارو چه میشود و چگونه پرداخت از جیب مردم در خرید دارو تغییر نمیکند؟. به گزارش ایسنا، […]
اصلاح سیاستهای ارزی دارو یا همان طرح دارویاری، اجرا شد تا دست قاچاقچیان و محتکران را از بازار دارویی کشور و بازی با سلامت و جان بیماران کوتاه کند؛ حال باید پرسید که در این طرح تکلیف یارانه دارو چه میشود و چگونه پرداخت از جیب مردم در خرید دارو تغییر نمیکند؟.
به گزارش ایسنا، دارو یک کالای مهم و البته حیاتی بوده که همه مردم به نوعی با آن سروکار دارند. بر همین اساس هم قیمت و در دسترس بودن آن برای همه افراد مهم است.
طبق اعلام وزارت بهداشتیها، طی سالهای اخیر، با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو، قیمت دارو در کشورمان نسبت به کشورهای همسایه بسیار پایین بود و همین موضوع جذابیت قاچاق معکوس داروهای ایرانی به کشورهای همسایه را افزایش میداد؛ به طوری که سوبسیدی که از سوی دولت برای دارو و در راستای حمایت مالی از بیماران پرداخت میشد، با قاچاق معکوس دارو به کشورهای همسایه، از دسترس ایرانیان خارج میشد و عملا داروی ارزانِ موجود در ایران، سوغات خارجیها میشد.
حال با اجرای طرح دارویاری، قیمت دارو به سمت واقعی شدن گام برداشته و در نتیجه جذابیتی هم برای قاچاق این داروها به آن سوی مرزها وجود ندارد. از طرفی با افزایش پوشش بیمهای داروها، پرداخت از جیب بیماران نیز برای دارو افزایش پیدا نمیکند.
بنابراین در حال حاضر با اجرای طرح دارویاری یا همان اصلاح سیاست ارزی دارو، در واقع یارانه دارو به انتهای زنجیره توزیع دارو که همان «بیمار» است، منتقل میشود. در نتیجه قیمت دارو با نسخه پزشک، هیچگونه افزایشی برای بیمار نخواهد داشت؛ به طوری که قیمتها ثابت و مانند قبل بوده و باتوجه به افزایش پوشش بیمهای، در برخی موارد برای بیمار کاهش قیمت نیز خواهند داشت.
البته باید توجه کرد کسانیکه میخواهند دارو را بدون نسخه پزشک و به صورت آزاد خریداری کنند، با افزایش هزینهها مواجه شده و در نتیجه خرید آزاد دارو دیگر جذابیتی برای سودجویان این حوزه نخواهد داشت.
در عین حال باید توجه کرد که طبق اعلام وزارت بهداشت، داروهایی که تهیه آن نیاز به نسخه پزشک ندارد (OTC)، افزایش قیمتی نخواهند داشت. در عین حال وزارت بهداشتیها اعلام کردهاند که با توجه به اینکه تعداد زیادی از مردم کشور به صورت روزانه از این داروها استفاده میکنند و با توجه به دستور رییس جمهور در این باره، تعداد ۱۱۹ قلم از داروهای بدون نسخه که تواتر مصرف بیشتری دارند، تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند. بنابراین پرداخت از جیب مردم برای این داروها اگر در مسیر بیمهای تهیه شوند، کاهش مییابد.
در عین حال داروهای گیاهی و مکملهای غذایی نیز افزایش قیمتی را تجربه نخواهند کرد. همچنین وزارت بهداشت اعلام کرده است که با توجه به سیاستهای دولت در حمایت از بیماران، قیمت این محصولات مجددا مورد بررسی قرار گرفته و تا حد امکان قیمتها تعدیل خواهد شد.
انتهای پیام
به همت مدیریت سرمایه انسانی، شرکت بیمه پاسارگاد در هفتمین جایزه بین المللی مدیریت دانشی (KM4D) با رویکرد «نوآوری و پایداری سازمانی» موفق به دریافت گواهینامه چهار ستاره شد.
کمک به نوسازی و احداث مسکن به ویژه در مناطق دورافتاده روستایی، از جمله مهمترین مأموریتهای نظام بانکی است و بانک صادرات ایران نیز دراین راستا طی شش ماه سال جاری بیش از 25000 فقره تسهیلات به متقاضیان پرداخت کرده است.
کدال در گزارش ۶ ماهه نشان داد بانک ملت با رشد ۲۵درصدی سپردههای ریالی، ۳۷درصدی درآمدهای کارمزدی، ۲۱ درصدی درآمد تسهیلات، ۲۷ درصدی مانده ضمانت نامه ها، ۱۸ درصدی مانده اعتبارات اسنادی (LC)، ۶درصدی خالص مصارف ریالی و ۵.۳درصدی سپرده های غیرهزینهزا، نمرات درخشانی را در کارنامه ۶ ماهه اول ۱۴۰۳ ثبت کرده است.
چشمانداز بیمه ملت در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ نشان میدهد که تیم هدایتکننده توانگرترین بیمهگر ایران در تلاش است تا از چالش افزایش سهم بیمه درمان در پرتفوی خود یک فرصت بسازد و اجازه ندهد که این موضوع بر روند سودسازی شرکت اثر منفی بگذارد.
دیدگاه بسته شده است.