به گزارش خبرنگار اقتصادی ماجرانیوز، پارسال ناترازی تولید و مصرف برق خاموشیهای زیادی را به همراه داشت که هم موجب واردآمدن خسارتهای زیاد به مردم و هم بخش صنعت کشورمان شد. این روند ادامه داشت تا زمانی که دولت سیزدهم بر سرکار آمد و کسری ۱۵ هزار مگاواتی برق داشتیم و خاموشیهایی در اغلب نقاط […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی ماجرانیوز، پارسال ناترازی تولید و مصرف برق خاموشیهای زیادی را به همراه داشت که هم موجب واردآمدن خسارتهای زیاد به مردم و هم بخش صنعت کشورمان شد.
این روند ادامه داشت تا زمانی که دولت سیزدهم بر سرکار آمد و کسری ۱۵ هزار مگاواتی برق داشتیم و خاموشیهایی در اغلب نقاط کشور بعضاً بیش از یک نوبت در روز، از ۲۹ اردیبهشت آغاز شده بود.
ناترازی بالای تولید و مصرف در سال گذشته در اثر چند عامل مانند عدم توسعه نیروگاهی مناسب با افزایش مصرف (نیروگاه نسازی توسط دولت قبل)، تأخیر در انجام تعمیرات نیروگاهی، خشکسالی و گرمای بیسابقه و در پی آن کاهش بیش از ۵۰ درصدی تولید نیروگاههای برقآبی و عدم اجرای منسجم برنامههای مدیریت مصرف بود.
تابستان امسال تابستانی بسیار گرم خواهد بود و به ازاء هر یک درجه افزایش دما، مصرف برق ۱۴۰۰ مگاوات افزایش مییابد که معادل مصرف برق شهر مشهد است.
بخشی از این افزایش مصرف ناشی از مصرف وسایل سرمایشی است سالانه به طور متوسط ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار دستگاه کولرگازی بهصورت قاچاق وارد کشور میشود که هیچکدام برچسب انرژی نداشته و مصرف برق بالایی دارند.
بخش دیگر این افزایش مصرف به فرهنگ استفاده و نوع استفاده برمیگردد مثلاً در مناطق عادی کشور که میتوان از کولر آبی استفاده کرد از کولرگازی استفاده میشود دمای این کولرها در بانک و سایر اماکن روی ۱۷ یا ۱۸ تنظیم شده که باید روی ۲۴ تنظیم شود.
این عوامل سبب شده دولت سیزدهم و وزیر نیروی این دولت عزم خود را برای رفع این مشکلات به کار گیرند تا امسال شاهد خاموشی و مشکلات ناشی از آن نباشیم.
بر همین اساس برنامهریزی برای کاهش مشکلات برقی از همان زمان آغاز به کار وزیر نیروی دولت سیزدهم به طور جد در دستور کار قرار گرفت و یکصد برنامه برای این موضوع تدوین شد تا تابستان امسال بدون خاموشی باشد.
برنامه ریزی برای بدترین حالت
در همین رابطه «مصطفی رجبی مشهدی» سخنگوی صنعت برق سخنگوی صنعت برق گفته است: رشد متوسط مصرف برق در هر سال ۵ درصد است که امسال به خواست وزیر نیرو برای بدترین حالت ممکن و بیشترین امکان افزایش مصرف برق برنامهریزیشده است.
وی ادامه داد: در پی این امر وزیر نیرو برنامهای تدوین کردند و به مجلس نیز ارائه شد که بر اساس آن ظرفیت تولید را ۳۵ هزار مگاوات افزایش دهیم و ۱۵ هزار مگاوات آن نیروگاههایی بود که شرکت مدیریت تولید برق حرارتی از طریق قرارداد خرید تضمینی یا نیروگاه دولتی که منابع دارند توسعه پیدا کنند.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: ۱۰ هزار مگاوات نیز نیروگاه تجدیدپذیر است که از این میزان مجوز ۴ هزار مگاوات از شورای اقتصاد گرفته شد تا به شکلی تأمین مالی کنند که زمینه ترغیب به سرمایهگذاری در این بخش فراهم شود و ۱۰ هزار مگاوات نیز نیروگاههای واحدهای صنعتی است.
رجبی مشهدی گفت: بنابراین بخشی از برنامههای عملیاتی در خصوص توسعه تولید تدوین شد و بخشی دیگر برای توسعه شبکهها که ۹۸ هزار کیلومتر است. ۱۰ هزار مگاوات هم بهینهسازی مصرف که اقداماتی را برای این موضوع انجام دادهایم.
آغاز عملیات اجرایی ۶ هزار مگاوات نیروگاه صنایع
وی خاطرنشان کرد: موضوع مهم دیگری که سال گذشته رقم خورد و بخشی از آن امسال به نتیجه خواهد رسید، ساخت نیروگاه از در بخش صنعت است که اولین واحد نیروگاههای صنایع در تیرماه سال جاری با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات در استان سمنان به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گفته سخنگوی صنعت برق عملیات اجرایی ۶ هزار مگاوات نیروگاه صنایع شروع شده و در این مسیر مشکلاتی مانند مشکلات زیستمحیطی (که برای وزارت نیرو بسیار حائز اهمیت است) و همچنین وضعیت گاز کشور برای تأمین سوخت گاز برای نیروگاهها وجود داشت.
رجبی مشهدی افزود: نیروگاههایی که مجوز دریافت کردند بیشتر از نوع سیکل ترکیبی بودند که با احداث واحد بخار نیاز به سوخت ندارند و یا نیروگاههایی که در موردشان اعلام کردیم در صورت نیاز، نیروگاه کمبازده را تعطیل و گاز آن را به نیروگاهی که بازدهی بیشتر دارد اختصاص میدهیم.
برنامههای وزارت نیرو برای تابستان امسال
وی درباره برنامههای وزارت نیرو برای تابستان امسال گفت: برنامهای شامل یکصد اقدام عملیاتی برای عبور از اوج بار تابستان ۱۴۰۱ تدوین کردهایم که بخش عمده آن برای تابستان آماده شده که حدود ۶ هزار مگاوات احداث نیروگاه در بخش تولید این برنامه و یا ارتقای ظرفیت نیروگاههای موجود است.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: بخش دیگر طرحهای مدیریت مصرف در تمامی بخشهای مصرف شامل صنعتی، کشاورزی، خانگی، اداری میشود. اجرای طرح تشویقی مدیریت مصرف در بخش کشاورزی بدین صورت است که کشاورزانی که با امضا تفاهمنامه ۵ ساعت در طرحهای مدیریت مصرف شرکت میکنند میتوانند در بقیه ساعات (۱۹ ساعت) از برق رایگان برخوردار باشند.
وی افزود: در بخش خانگی نیز اگر مشترک مصرف خود را نسبت سال گذشته کاهش دهند و مصرف خود را به زیر الگو برسانند. پاداش برق کاهشیافته با قیمت ۱۰ برابر سال قبل (هر کیلوواتساعت برابر ۵۰۰ تومان) محاسبه میشود.
رجبی مشهدی گفت: در بخش صنعت طوری برنامهریزی کردهایم که میزان کاهش تولید در این بخش بهطورقطع از سال گذشته کمتر خواهد بود. بهعنوانمثال، در شهرکهای صنعتی در طول هفته فقط یک روز از ساعت ۱۱ تا ۲۳ آن هم با اعلام قبلی محدودیت تأمین برق خواهند داشت و اگر در شهرکی غیر از این برنامه اجرا شد حتماً به شرکتهای توزیع برق منطقه اطلاعرسانی کنند.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: ۶۳۰ هزار واحد صنعتی در کشور وجود دارد که حدود ۵۰ هزار واحد در طرح مدیریت مصرف صنایع مشارکت دارند. از این تعداد خواستهایم که برنامه سالانه تعمیرات و تعطیلات خود را طوری تدوین کنند که ما بتوانیم کاهش مصرف این بخش را در تابستان داشته باشیم.
وی گفت: امسال با تلاش شبانهروزی همه همکاران صنعت برق توانستیم تعمیرات نیروگاهی را پایان اردیبهشت یعنی یک ماه زودتر از موعد به اتمام برسانیم که این کاری بسیار مهم و بزرگ بود.
رجبی مشهدی افزود: همه این برنامههای منظم و سازماندهی برای حفظ پایداری شبکه سراسری برق انجام میشود.
به گزارش ایرنا، سال گذشته و در زمان دولت قبل، خاموشیها از اردیبهشت ماه اجرایی شده بود، حتی در زمستان ۹۹ نیز مردم با خاموشیها مواجه بودند. این موضوع مورد اعتراض مردم قرار داشت؛ حتی در برخی مواقع خاموشیهای برق بدون برنامه و بدون اطلاع رسانی انجام میشد که باعث ایجاد اختلال در روند زندگی مردم شده بود.
پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، وزارت نیرو برای گذر از تابستان بدون خاموشی ۱۰۰ برنامه تهیه و از همان ابتدا کار را با جدیت آغاز کرد. به طوری که امروز در نخستین روز تابستان ۱۴۰۱ با اجرای برنامههای وزارت نیرو، فصل بهار با گرمای شدید را بدون خاموشی پشت سر گذاشتیم و برنامهها برای گذر از تابستان بدون خاموشی در حال اجرا است
بانک ملت در راستای تکمیل سبد محصولات خود، طرح گردونه را مبتنی بر قرعه کشی و بر اساس مانده حساب طراحی و ارائه کرد.
بر اساس آمار بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته آخر آبان ماه، با افزایش ۰.۶ درصدی به بالاترین میزان خود از ابتدای سال جاری تا امروز رسید.
بانک کشاورزی در هشت ماهه نخست سال 1403 با پرداخت بالغ بر 19 هزار میلیارد ریال تسهیلات کشت گلخانه ای، نقش موثری در مدیریت چالش های اقلیمی و کنترل خرد اقلیم در جهت افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور داشته است.
زیما، پلتفرم تخصصی تأمین مالی جمعی (کرادفاندینگ) است که با مجوز فرابورس و تحت نظارت کارگزاری بانک صادرات، تجربهای شفاف و حرفهای را برای تأمین مالی ارائه میدهد.
دیدگاه بسته شده است.