جواد مرشدی: بیست و هفت ماه از عمر مجلس یازدهم می گذرد و بهنظر برخی کارشناسان این مجلس در خیلی ازطرح ها و لوایح آنچنان موفق عمل نکرده و از طرفی در حوادث اخیر نیز نمایندگان نتوانستهاند راه حل مناسبی به مردم حوزه انتخابیه خود در جهت حفظ توان خرید آنان و ایجاد آرامش ارائه […]
جواد مرشدی: بیست و هفت ماه از عمر مجلس یازدهم می گذرد و بهنظر برخی کارشناسان این مجلس در خیلی ازطرح ها و لوایح آنچنان موفق عمل نکرده و از طرفی در حوادث اخیر نیز نمایندگان نتوانستهاند راه حل مناسبی به مردم حوزه انتخابیه خود در جهت حفظ توان خرید آنان و ایجاد آرامش ارائه دهند. از اقدامات مثبت این مجلس انقلابی تنها می توان به باز گذاشتن دست دولت سیزدهم در رتق و فتق امور و همسویی با دولت یاد کرد که البته به زعم یکی از نمایندگان سابق مجلس متاسفانه دولت نیز نتوانسته به خوبی از این فرصت استفاده کند.همچنین به نظر این نماینده، شعارهای عمل نشده نمایندگان مجلس یازدهم بیشتر از هر زمان دیگری رخ نمایی می کند.گفت وگوی «ماجرانیوز» با ابراهیم نکو نماینده دوره نهم مجلس را درباره کارنامه مجلس یازدهم بخوانید:
به نظر شما آیا مجلس یازدهم در این مدت ۲۷ ماه به وظایف خود به درستی عمل کرده است؟
متاسفانه یکی از آسیب های این دوره مجلس یک دست بودن قوا است که با توجه به آن تعارفات و رودربایستی هایی که وجود دارد، مجلس نتوانسته است به آن وظایف کلان خود عمل کند. گاهی لازم بوده تا در گزینش و یا عملکرد وزیران به موقع وارد عمل شوند و یا طور دیگری تصمیم بگیرند که ما چنین چیزی را شاهد نیستیم.
و این بر می گردد به همان هم سویی و یکدست بودن و در حقیقت ایجاد نوعی رودر بایستی؟
بله، دقیقا. چرا که یک دست بودن ضمن اینکه فوایدی دارد مضراتی هم دارد که یکی از آن ها همین موضوعی است که به آن اشاره شد. مجلس یازدهم حاشیه های زیادی داشت و این حاشیه ها توانسته اند یک دست اندازی باشد در مقابل عملکرد های بهتر این مجلس، از جمله در حوادثی که در این چند ماه اخیر پیش آمد. حوادث اخیر نشان داد که نمایندگان مجلس نتوانستند در حمایت از موکلین خودشان موضع گیری صحیحی داشته باشند و بتوانند با حضور در بین مردم بهعنوان نمایندگان آنها خیلی از مشکلات را حل کنند.
این مسائل به همراه مشکلات دیگری مثل بحث سنگینتر شدن تحریم ها ،به بن بست رسیدن مذاکرات و مشکلاتی که در حوزه سیاست خارجی وجود دارد و نیز جنگ روسیه و اوکراین همگی در حادث شدن مشکلات پیچیده در کشور تاثیرگذار بودند، نمایندگان هم نتوانستند بهراحتی راه حل هایی را برای مبارزه با آنها در چارچوب قوانین داشته باشند. همه این مسائل در کنار هم باعث شد که مجلس نتواند در مجموع به آن وظایف اصلی و مشخص خودش دستیابی داشته باشد. در کنار این ناتوانی ها کم تجربگی بین نمایندگان حاضر در مجلس نیز موج می زند، متاسفانه برخی نمایندگان بهجای حضور در جلسات مجلس در مجالس، سازمان ها و نهادها حضور پیدا کردند که شاید بجای آن می توانستند در مجلس حضور داشته باشند و به وظایف خودشان بپردازند ضمن اینکه حضور در این نهادهای کوچک برای رسیدگی به مسائل جزئی به جایگاه نماینده لطمه وارد می کند، البته این موضوع در دوره های قبل هم اتفاق افتاده است . فراموش نکنیم نمایندگان جایگاه وزرای دولت را دارند یعنی نمایندگان مجلس بجز هیات رئیسه و شخص رئیس مجلس به مثابه وزرای دولت هستند یعنی همتراز آنها هستند همانگونه که رئیس مجلس با رئیس قوه مجریه همتراز است بنابراین همانطور که گفته شد نمایندگان باید شاِن خود را حفظ کنند. من امیدوارم در این زمان باقی مانده از مجلس یازدهم به گونه ای عمل شود که جایگاه نمایندگان حفظ شود .
نقاط قوت این مجلس را در چه مواردی می بینید؟
در بعضی جنبه ها همکاری با دولت و باز گذاشتن دست دولت در برخی اقدامات .قبلا دولت ها از موانعی که مجلس بر سر راه آنها می گذاشت گله مند بودند و این موردی است که در این مجلس کمتر دیده شده است. البته دولت باید بواسطه این اختیاراتی که مجلس در اختیارش گذاشته است بهتر عمل می کرد که این خود جای بحث دارد.در نهایت مجلس توانست با دولت آن همراهی های حداکثری را داشته باشد .
در بحث هایی مثل صیانت یا فیلترینگ و خیلی حوزه های دیگر عملکرد مجلس یازدهم را مثبت می بینید یا منفی؟
یک موقع است که ما می خواهیم یک تصمیم خوبی بگیریم اما آن تصمیم را به موقع نمی گیریم ،مثلا توزیع و تکثیر پلتفرم های داخلی اقدام خوبی است اما به شرط اینکه آن را در مقام مقایسه قرار دهیم .به عبارت دیگر ما باید پلتفرم هایی را تولید و ارائه دهیم که جذابیت و محبوبیتی بیشتر از پلتفرم های خارجی داشته باشد .اما قبل از اینکه این اقدامات صورت گیرد متاسفانه مجلس دست به اقداماتی می زند که کسب و کار مردم یا اقتصاد دیجیتال به بحران و مشکل بر می خورد و میلیون ها نفر شغل خود را از دست می دهند .به نظر من مجلس در این زمینه خوب عمل نکرده است ضمن اینکه در حوزه مسکن ،اشتغال ،رونق کسب و کار و شهرک های صنعتی هنوز دچار مشکل هستیم و نمایندگان کار چندانی در این حوزه ها انجام نداده اند .حتی در حوزه فرهنگ نیز نتوانسته اند قوانینی را تولید کنند که بتواند از مشکلات بکاهد . در سایر حوزه ها هم همینطور.
نمایندگان مجلس یازدهم تا چه حد توانسته اند به وعده ها و شعارهای انتخاباتی خود جامه عمل بپوشانند؟
در مجموع اگر بخواهیم به شعارهایی که از اول انقلاب در مجلس داده شده بپردازیم این مجلس در عدم عمل به وعده ها و شعارها می تواند اول باشد چون مدام از انقلابی گری و جهادی گری و مسائلی از این قبیل صحبت کردند ولی در عمل آن چیزی که انتظار می رفت را شاهد نیستیم. اگر در حوزه های انتخابیه عملکرد نمایندگان را ارزیابی کنیم خواهیم دید که این ارزیابی ها آنچنان مثبت نیست که بتوانیم برای آن وقت بگذاریم.
راهکار شما برای برون رفت مجلس یازدهم از این ناکارآمدی و داشتن کارنامه مناسب چیست؟
پیشنهاد می کنم در این چند صباحی که از عمر مجلس یازدهم باقی مانده نمایندگان بر ارائه گزارش از کارهایی که در مجلس انجام داده اند تمرکز کنند و برای اینکه عملکردشان نمود بیرونی داشته باشد باید این گزارش ها را به صورت مکتوب ارائه دهند.ضمن اینکه قوانینی را که زائد هستند،حذف کنند چون قوانین زائد زیاد داریم. از این رو قوانین موجود را در تعداد معدودی قوانین متمرکز کنند. مثلا در حوزه اقتصادی قوانین زیادی داریم که گاهی در تناقض با یکدیگر هستند و می تواننداین قوانین را تجمیع کنند. نمایندگان می توانند در مدت باقی مانده برای بهبود اوضاع اقتصادی مردم یک راهکار های عملی ارائه دهند که بتواند اثر بیرونی داشته باشد تا حداقل مردم احساس کنند کارهای مثبتی در حال انجام است .
بیشتر بخوانید:
۲۱۲
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: کمیسیون تلفیق ۱۲ هزار میلیارد تومان به عنوان حق بیمه محصولات کشاورزی و حق بیمه دولت به این صندوق ۱۲ را تصویب کرد که این منابع کمک بسیار بزرگی به بخش کشاورزی خواهد کرد.
کانون عالی کارگران بازنشسته کشور علیرغم اعلام مناقصه در روزنامه های رسمی کشور و نامه به شرکت های بیمه گرو برندهای برتر جهت انعقاد قرارداد بیمه تکمیل درمان شرکت بیمه گری بجز شرکت آتیه سازان حافظ اعلام آمادگی ننموده است.
براساس گزارش اخیر بیمه مرکزی از عملکرد بازار بیمه در هفت ماهه نخست سال جاری، طی این مدت ۴۵.۳ میلیون فقره بیمه نامه به ارزش ۲۵۱ هزار میلیارد تومان صادر شد.
بیمه ملت، توانگرترین شرکت بیمه کشور در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایع معدنی حضور فعال دارد و با ارائه نوینترین خدمات بیمهای خود به فعالان این صنعت، آمادگی خود را برای پاسخگویی به نیازهای بیمهای این بخش از اقتصاد کشور اعلام میکند.
دیدگاه بسته شده است.