زمین لرزه ۶.۱ ریشتری که بامداد امروز در استان هرمزگان رخ داد، تاکنون منجر به مرگ پنج تن و مصدومیت ۳۹ تن دیگر شده است. محمدحسن نامی، رییس سازمان مدیریت بحران کشور، در گفتوگو با ایسنا، دراینباره گفت: برابر اعلام موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زلزلهای به بزرگی۶.۱ ریشتر در ساعت ۲:۰۲ بامداد امروز حوالی بندرخمیر […]
زمین لرزه ۶.۱ ریشتری که بامداد امروز در استان هرمزگان رخ داد، تاکنون منجر به مرگ پنج تن و مصدومیت ۳۹ تن دیگر شده است.
محمدحسن نامی، رییس سازمان مدیریت بحران کشور، در گفتوگو با ایسنا، دراینباره گفت: برابر اعلام موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زلزلهای به بزرگی۶.۱ ریشتر در ساعت ۲:۰۲ بامداد امروز حوالی بندرخمیر در مرز خلیج فارس و هرمزگان را لرزاند. این زمین لرزه در عمق ۱۰ کیلومتری از سطح زمین رخ داده است.
وی با بیان اینکه کانون این زلزله در۳۴ کیلومتری بندر خمیر بوده است، گفت: همچنین کانون زلزله۴۱ کیلومتر تا شهرستان کنگ و۴۸ کیلومتر تا بندر لنگه فاصله دارد و در نقاط مختلفی از احساس شده است. همچین این محل ۱۰۷ کیلومتر با بندرعباس فاصله دارد.
نامی ادامه داد: در پی وقوع این زلزله تمامی دستگاههای امدادی و خدماتی به حالت آماده باش درآمده و تیمهای ارزیاب از سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر، بخشداریها و فرمانداریها و … نیز به مناطق متاثر از حادثه اعزام شدهاند و گزارش بررسیهای آنان به زودی اعلام خواهد شد.
در همین زمینه بخوانید: قبل، حین و بعد از وقوع زلزله چه کار کنیم؟
۲:۳۷- مهدی ولیپور، رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز با بیان اینکه تاکنون گزارشی از وقوع خسارات و ارزیابیها اعلام نشده است، به ایسنا گفت: دقایقی پس از این زلزله سه تیم ارزیاب از سوی جمعیت هلال احمر استان هرمزگان به مناطق متاثر از زلزله اعزام شدند و بررسیهای آنان در حال انجام است.
وی به اشاره به اطلاعات جمعیتی در شعاع ١٥ کیلومتری کانون وقوع زلزله نیز گفت: در این محدوده ۲۰۵۱ خانوار و در مجموع ٧٨٦٦نفر ساکن هستند. همچنین تعداد آبادیهای واقع در محدوده ۱۵ کیلومتری از کانون زلزله نیز در حدود ٩ روستاست که ارزیابی از آنها در حال انجام است.
۲:۴۵- تصاویری که از این زلزله در شبکههای اجتماعی منتشر شده حاکی از ترک خوردگی دیوار برخی از منازل و ساختمانهای قدیمی است.
۲:۵۰- درپی این زلزله تا ساعت ۲:۴۰ بامداد امروز و برابر گزارش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران دستکم پنج پس لرزه دیگر نیز این مناطق را لرزانده است که بزرگترین آنها ۴.۷ ریشتر شدت داشته است.
۳:۰۰ – تا ساعت سه بامداد امروز، تعداد پسلرزههای ثبت شده به ۸ مورد رسید.
۳:۳۰ – مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور نیز در گفتوگو با ایسنا از آمادهباش اورژانس در پی وقوع زمین لرزه در استان هرمزگان و همچنین تشکیل اتاق بحران در بندرعباس خبرداد و گفت: بر اساس گزارشها این زمینلرزه تاکنون چند پسلرزه نیز داشته است. تیمهای ارزیاب اورژانس نیز از همان دقایف نخست به محل وقوع زمین لرزه اعزام شدند و سایر نیروهای اورژانس و مراکز درمانی نیز در آمادهباش کامل هستند.
وی با بیان اینکه تا کنون به استانهای همجوار اعلام آماده باش نشده است، گفت: اما اتاق بحران بندرعباس فعال شده و احتمالا در تهران نیز به منظور رصد و مدیریت عملیات اتاق بحران فعال شود.
خالدی درباره آمار منتشرشده از شمار فوتیها در این حادثه نیز گفت: این آمارها را تایید نمیکنیم و ما تا به حال آماری از خسارتهای جانی و مالی احتمالی نداریم و نیاز به بررسی بیشتر وجود دارد.
در همین زمینه بخوانید: توصیه و هشدارهای امدادونجات به ساکنان مناطق متاثر از زلزله هرمزگان
۳:۵۰ – مهدی ولیپور، رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به ایسنا گفت: بر اساس بررسی های صورت گرفته تاکنون سه تن در پی وقوع زمین لرزه جان خود را از دست دادهاند. بررسی های برای مشخص شدن سایر خسارت های جانی و مالی این زمین لرزه ادامه دارد.
وی همچنین از آمادهباش هلال احمر استانهای بوشهر، کرمان، فارس و سیستان و بلوچستانبه عنوان استانهای معین خبر داد و گفت: تاکنون نیازی به کمک از استانهای معین نشده اما این استانها به حالت آمادهباش در آمدهاند.
به گفته رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر براساس گزارش تیمهای ارزیاب، تعداد قابل توجهی از منازل در روستای سایه خوش از توابع شهرستان بندرلنگه تخریب شده است.
۳:۵۷- مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور نیز در گفتوگو با ایسنا مرگ سه تن در این زلزله را تاکنون تایید کرد و از مصدومیت ۱۹تن دیگر تا به این لحظه خبر داد. او گفت: جمعیتی که در حلقه اصلی زمین لرزه تحت تاثیر هستند حدود ٣ هزار و ۵٠٠ نفر هستند. متاسفانه تاکنون سه تن جان خود را ازدست داده و ۱۹ تن نیز مصدوم شدند که حال دو نفر از آنان وخیم گزارش شده است.
خالدی افزود: همچنین ممکن است در برخی از محورهای جادهای شاهد بسته شدن راه باشیم و گفته میشود که منطقه سایه خوش نیز برق ندارد. اورژانس بندرعباس در آمادهباش کامل است و رییس اورژانس بندرعباس به سمت محل وقوع زمین لرزه حرکت کرده است. تمام استعداد وزارت بهداشت برای بررسی وضعیت این زمین لرزه و رسیدگی به مصدومان احتمالی به کار گرفته خواهد شد.
۴:۰۲- گزارش مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران حاکی از آن است که تاکنون ۱۱ پس لرزه این مناطق را لرزانده است.
۴:۰۷ – مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور با بیان اینکه EOC وزارت بهداشت درپی این زلزله فعال شده است، گفت: احتمال افزایش مصدومان این زلزله وجود دارد و برابر آنچه که فرماندار بندرلنگه خبر داده است ساختار خانهها بسیار آسیب دیده است.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور افزود: آمبولانسهایی از استانهای فارس و بوشهر در حال اعزام به محل هستند و سعی میکنیم که لجستیک اعزامی اورژانس و تیمهای درمانی به شکلی باشند که در بندرعباس مشکل و کمبودی ایجاد نشود.
وی گفت: تمام تلاشمان بر این است که شبکهای را ایجاد کنیم تا مصدومان زودتر به بیمارستان برسند.
۴:۳۰- مهدی ولیپور، رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر نیز از اعزام تیم آنست یا همان سگهای جستجو و نجات هلال احمر به مناطق متاثر از زلزله خبر داد و گفت: همچنین ۱۲ خودروی عملیاتی شامل چهار دستگاه آمبولانس، چهار دستگاه خودروی نجات و چهار دستگاه خودرو تخصصی امدادی، یک فروند بالگرد و ۵۰ نیروی امدادی عملیاتی برای امدادرسانی به زلزلهزدگان اعزام شدهاند.
۵:۰۴ – همچین جمعیت هلال احمر نیز در گزارشی که از ارزیابی اولیه مناطق زلزله زده منتشر کرد، اعلام کرد که ۲۰ تن درپی این زمینلرزه تاکنون مصدوم شدهاند.
۵:۰۷ – خبرنگار ایسنا که در محل EOC اورژانس کشور مستقر است، اعلام کرد که جعفر میعادفر، رییس اورژانس کشور برای نظارت بر روند امدادرسانی به زلزلهزدگان راهی بندرعباس شده است. میعادفر پیش از عزیمت به فرودگاه به ایسنا گفته بود که اورژانس کشور تمامی بیمارستانهای منطقه را به حالت آماده باش درآمده و بالگردهای اورژانس نیز در کنار آمبولانسها در آماده باش قرار دارند.
او همچنین در ضمن تشریح آخرین وضعیت امدادرسانی به زلزلهزدگان هرمزگان به خبرنگار ایسنا که در محل EOC سازمان اورژانس کشور مستقر است، گفت: در همان لحظات اولیه وقوع زلزله دانشگاه علوم پزشکی در استان هرمزکگان در آمادهباش قرار گرفت و به همه بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی نیز اعلام آمادهباش شد. آمبولانسهای اورژانس در اولین فرصت به محل حادثه رسیدند و برابر گزارشی که تا ساعت ۵:١٠ بامداد دریافت کردیم، حدود هفت دستگاه آمبولانس در منطقه سایه خوش حضور داشته و در حال خدمت رسانیاند. همچنین از بندر عباس و شیراز اتوبوس آمبولانس و اتوبوسآمبولانس به محل اعزام شدند.
میعادفر گفت: اتوبوس آمبولانسهای دانشگاههای علوم پزشکی لار، فسا و جهرم نیز به محل اعزام شده است و بالگردهایی از شیراز و بندرعباس نیز آماده پرواز هستند تا به محض طلوع افتاب به محل اعزام شوند. بر اساس آماری که تا کنون در دست است حدود ٢٠ نفر مصدوم شدند که به بیمارستان ها اعزام شدند. خدمات نیز در حال انجام است و بیمارستانهای دانشگاههای علومپزشکی اطراف نیز در حال آمادهباش کامل هستند تا در صورتی که نیاز باشد بیماران به این بیمارستانها منتقل و اقدامات لازم انجام شود.
رییس اورژانس کشور همچنین در مسیر بندر خمیر با مسئولان شبکه بهداشت و درمان عسلویه نیز دیدار کرد و توصیه های لازم را در خصوص افزایش آمادگی برای کمک به مناطق زلزله زده ارائه کرد.
۵:۱۸ – پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر نیز با ابلاغ پیامهایی جداگانه به تمامی ردههای عملیاتی جمعیت هلال احمر و استان هرمزگان بر استفاده از تمامی ظرفیتها و نیروهای جمعیت هلال احمر جهت امدادرسانی به متاثرین از وقوع زمینلرزه در استان هرمزگان تاکید و تداوم عملیات امداد و نجات تا برگشت آرامش به مناطق زلزله زده و پوشش امدادی و حمایتی از آسیب دیدگان را ضروری دانست.
۵:۴۰ –مهدی ولیپور، رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر نیز گفت: تاکنون ۲۳ منطقه شهری و روستایی کانون زلزله مورد ارزیابی قرار گرفته که شدت آسیب در روستاهای سایه خوش، دژگان، کوشک، حشم حود تایید شده و بررسی ها نیز همچنان ادامه دارد. همچنین برای رفاه حال شهروندان بندرعباسی کمپ اسکان اضطراری در ورزشگاه ۲۰ هزار نفری خلیج فارس در حال برپایی است.
۵:۴۵ – برابر آنچه که سایت موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران منتشر کرده تا کنون ۱۷ پس لزره هرمزگان را لرزانده است که بزرگترین آنها ۶.۱ و ۵.۹ ریشتر بزرگی داشتند اما عمق وقوع آنها به ترتیب در ۲۶ و ۲۸ کیلومتری از عمق زمین بوده است.
۶:۰۰ – مهدی ولیپور، رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر به ایسنا گفت: شمار فوت شدگان ناشی از این زلزله به پنج نفر افزایش یافت.
۶:۰۵ – مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور نیز از افزایش مصدومان زمین لرزه ۶.١ ریشتری هرمزگان به ۳۰ تن خبر داد و به خبرنگار مستقر ایسنا در EOC اورژانس کشور گفت: براساس اماری که به اورژانس رسیده است تا کنون ٣٠ تن در پی وقوع این زمین لرزه دچار مصدومیت شدند که از این تعداد شش تن بدحال هستند.
۶:۱۲ – خالدی همچنین جزئیات بیشتری از امدادرسانی به مصدومان را تشریح کرد و از افزایش مصدومان به ۳۹ تن خبر داد. او به ایسنا گفت: بر اساس آمار تازه این حادثه تاکنون پنج جانباخته و ٣٩ مصدوم داشته است. از میان جانباختگان سه تن در محل و دو تن در بیمارستان جان خود را از دست دادهاند. همچنین ١٧ مصدوم نیز به صورت سرپایی درمان شده و ٢٢ نفر نیز بستری شدهاند.
۶:۲۰- برابر گزارشی که موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران منتشر کرده تا کنون ۱۹ پس لزره هرمزگان را لرزانده است که بزرگترین آنها ۶.۱ و ۵.۹ ریشتر بزرگی داشتند اما عمق وقوع آنها به ترتیب در ۲۶ و ۲۸ کیلومتری از عمق زمین بوده است.
۰۷:۳۱
پی وقوع زمین لرزه ۶.۱ ریشتری در هرمزگان یعقوب سلیمانی دبیرکل جمعیت هلال احمر برای بازدید میدانی و بررسی روند امدادرسانی در مناطق زلزله زده و صدور دستورات لازم عازم مناطق زلزله زده هرمزگان شد و در حاشیه بازدید از مناطق گفت: پس از وقوع زمین لرزه در استان هرمزگان بلافاصله تیم های ارزیاب و عملیاتی جمعیت هلال احمر به مناطق متاثر از زلزله اعزام شدند.
وی با اشاره به آماده باش استان های معین برای حضور در منطقه عملیاتی در صورت نیاز افزود: در حال حاضر ۱۸ تیم عملیاتی و یک تیم آنست در مناطق زلزله زده مستقر هستند.
دبیرکل جمعیت هلال احمر تاکید کرد: مهمترین اقدام تیم های امدادی در مرحله اول، انجام عملیات جست و جو و نجات و اطمینان از عدم گرفتاری افراد در زیر آوار است.
۰۸:۳۰
مهدی ولیپور رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تیم های امدادی این جمعیت برای امدادرسانی در مناطق زلزله زده آماده باش هستند.
وی گفت: ۲۰ روستا و سه منطقه شهری ارزیابی شده است که متاسفانه برخی از منازل روستایی نزدیک به کانون زمین لرزه در روستای سایه خوش، دژکان، کوشک و.. دچار تخریب شدند.
به گفته ولیپور، دو تیم سگ های زنده یاب از استان های فارس و دو تیم آنست استان هرمزگان نیز به محل اعزام شدند.
وی با بیان اینکه اقلام امدادی و زیستی از شعب جنوب استان فارس به مناطق آسیب دیده ارسال و کمپ اسکان اضطراری در ورزشگاه خلیج فارس شهرستان بندرعباس نیز برپا شده است اظهار کرد: اقلامی جهت پشتیبانی انبار استان و برای جایگزین شدن در انبار استان قرار خواهد گرفت. ۶۰۰ دستگاه چادر، ۴۰۰۰ تخته موکت، ۵۰۰۰ تخته پتو و ۱۰۰۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته به همین منظور ارسال خواهد شد.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: تا کنون ۲۵۰ خانوار به صورت اضطراری اسکان داده شدند و اقدامات برای اسکان سایر افراد نیز ادامه دارد.
۰۹:۴۵
آخرین وضعیت مناطق زلزلهزده هرمزگان ۷ ساعت پس از زلزله
دبیرکل جمعیت هلالاحمر با اشاره به اینکه ۶۰۰ دستگاه چادر در منطقه نصب شده و حدود ۷۰ درصد خانوادههای آسیبدیده، چادر امدادی دریافتکردهاند، اعلام کرد: ۴۰۰۰ تخته موکت و ۵۰۰۰ تخته پتو نیز در منطقه توزیع شده و یکهزار بسته غذایی نیز تا ساعات آینده وارد منطقه و میان زلزلهزدگان توزیع میشود.
به گزارش ایسنا دکتر یعقوب سلیمانی که به همراه مدیرعامل جمعیت هلالاحمر هرمزگان وارد مناطق زلزلهزده شده است در تشریح اقدامات جمعیت در زلزله استان اظهار کرد: زمینلرزه بامداد امروز در هرمزگان ۲۰ پس لرزه داشته است و ۷ دقیقه پس از وقوع زمینلرزه، تیمهای ارزیاب هلالاحمر استان به منطقه حادثهدیده وارد شدند.
وی با بیان اینکه دقایق اولیه پس از وقوع حادثه، ارزیابی تلفنی از طریق خانههای هلال نیز انجام شد، افزود: ۲۳ منطقه روستایی و شهری تاکنون ارزیابی شده و براساس گزارش تیمهای ارزیاب، روستاهای سایه خوش، دژکان و کوشک به ترتیب بیشترین میزان آسیب را از زلزله دیدهاند.
دبیرکل جمعیت هلالاحمر اظهار کرد: بلافاصله پس از گزارش تیمهای ارزیاب اعزامی، به هلالاحمر استانهای هرمزگان، بوشهر، فارس، سیستان و بلوچستان و کرمان اعلام آماده باش شد و تقویت و شارژ انبارهای امدادی شعب از سوی مرکز استان در دستور کار قرار گرفت.
سلیمانی ادامه داد: در حال حاضر کمپ اسکان اضطراری در ورزشگاه خلیج فارس در شهرستان بندرعباس برپا شده و اقلام امدادی از استانهای معین در حال ارسال به منطقه است.
به گفته دبیرکل هلالاحمر، در مجموع با حضور تیمهای عملیاتی از استانهای هرمزگان، فارس و بوشهر به مناطق زلزلهزده، ۲۷ تیم عملیاتی شامل ۱۰۵ امدادگر و نجاتگر در منطقه زلزلهزده هرمزگان حضور دارند. علاوه بر این، ۲۵ خودروی عملیاتی، ۳ فروند بالگرد و ۴ تیم سگهای زندهیاب برای عملیات جستوجو و نجات و همچنین امدادرسانی به حادثهدیدگان در منطقه حضور دارند.
براساس گزارش پایگاه خبری جمعیت هلال احمر، وی با اشاره به اینکه ۶۰۰ دستگاه چادر در منطقه نصب شده و حدود ۷۰ درصد خانوادههای آسیبدیده، چادر امدادی دریافت کردهاند، افزود: ۴۰۰۰ تخته موکت و ۵۰۰۰ تخته پتو نیز در منطقه توزیع شده و یکهزار بسته غذایی نیز تا ساعات آینده وارد منطقه و میان زلزلهزدگان توزیع میشود.
۱۰:۳۴
اعزام تیم بحران پزشکی قانونی به مناطق زلزلهزده هرمزگان/ صدور جواز دفن پنج متوفی تا این لحظه
اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد: با توجه به نقش پزشکی قانونی در شناسایی و تعیین هویت قربانیان حوادث دسته جمعی، علی رغم تعداد محدود فوتی های این زلزله، تیم بحران پزشکی قانونی هرمزگان صبح امروز به بندرخمیر اعزام شدند تا نسبت به شناسایی و صدور جواز دفن پیکرهای کشف شده در این حادثه اقدام کنند.
بر اساس این گزارش تعداد تلفات زلزله بندرخمیر تا این لحظه پنج نفر اعلام شده که مراحل معاینه و صدور جواز دفن آنان توسط تیم بحران پزشکی قانونی هرمزگان انجام و پیکرها تحویل بستگان شد.
اسامی قربانیان این حادثه به شرح زیر است:
مریم دهنوکوشکی
امیر محمدی
صابر رحیمی
عبدالله صحراگرد
آسیه بشوش
۱۰:۵۷
ارسال چادر “رابهال” مجهز به تهویه و سیستمهای خنک کننده به هرمزگان
رئیس جمعیت هلال احمر از ارسال چادر امدادی ویژه این جمعیت مجهز به سیستم های تهویه و خنک کننده به مناطق زلزلهزده خبر داد.
به گزارش ایسنا؛ دکتر پیرحسین کولیوند در این باره اظهار کرد: با توجه به شرایط جوی منطقه یک دستگاه چادر امدادی ویژه “راب هال” به ظرفیت حداقل ۳۰۰ نفر و مجهز به سیستم تهویه و خنک کننده به منطقه ارسال شد.
تکمیل میشود
بانک ملت در راستای تکمیل سبد محصولات خود، طرح گردونه را مبتنی بر قرعه کشی و بر اساس مانده حساب طراحی و ارائه کرد.
بر اساس آمار بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته آخر آبان ماه، با افزایش ۰.۶ درصدی به بالاترین میزان خود از ابتدای سال جاری تا امروز رسید.
مجمع عمومی فوقالعاده و مجمع عمومی عادی بطور فوقالعادهٔ شرکت معدنی و صنعتی چادرملو سهامیعام عصر روز چهارشنبه ۳۰ آبان با حضور ۸۱ درصد از سهامداران این شرکت در سالن مجتمع فرهنگی تلاش برگزار گردید.
بانک کشاورزی در هشت ماهه نخست سال 1403 با پرداخت بالغ بر 19 هزار میلیارد ریال تسهیلات کشت گلخانه ای، نقش موثری در مدیریت چالش های اقلیمی و کنترل خرد اقلیم در جهت افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور داشته است.
دیدگاه بسته شده است.