حال خوب ساختنی است نه یافتنی
ماجرانیوز – رضا قاسمپور: می توان با چند چوب کبریت آتش افروخت و یا بر قلب سیاهی ها تاخت و بر اعماق تاریکی ها رخنه نمود. احتمالا شما نیز با من همدل باشید که برخی سورند و سرور، انرژی بخشند و مثبت اندیش، مهربانند و بی توقع، متبسم اند و متعهد، تحول گرا هستند و انتقاد پذیر، چندبعدی اند و دور اندیش؛ و کلانشهر کرج مملو از چنین آدمهای عاشق پیشه ای است.
امروز فرصتی دست داد تا در موزه فاخر تمبر یکتا، گپ و گفتی دوستانه با استاد احمدوند، معلم بازنشسته ای داشته باشم که در تلاش است با چوب کبریت هایش بر تاریکی های حیات پرتو افکنده و بر پلشتی های زندگی ستون امیدواری زند. او با کلکسیون بی نظیر کبریت ها در صدد است تا دلهای یخ بسته نسل جدید را به هیجان و غلیان درآورده و بذر امید، محبت و دوستی را در جانشان جاری و ساری نماید.
معلمی دلسوز، صبور و دوراندیش
استاد احمدوند با نیم قرن تجربه به عنوان اولین مجوزدار از میراث فرهنگي، عاشق کبریت از همه نوعش بوده و تسلط عجیبی بر تاریخچه و دنیای پر رمز و راز کبریت ها دارد. از سال اختراعش توسط جان واکر در سال ۱۸۲۷ تا لحظه مصاحبه؛ وی سوئد را مهد کبریت دنیا می داند. او معتقد است: «کبریتها دارای انواع و اقسام مثلثی، مقوایی، چوبی و… هستند. کبریتهایی با ابعاد بندانگشتی تا ۵۰ سانتی متر وجود دارند. در نیم قرن بیش از ۳۰ هزار کبریت از سراسر دنیا جمع کرده و مجموعه ام را در ۲۲ نمایشگاه در چهارگوشه کشور به نمایش گذاشته ام. دغدغه اصلی من نهادینه کردن فرهنگِ مجموعه داری و حفاظت از اشیا به جا مانده از نیاکان و انتقال به هنگام و صحیح آنها به نسل جدید میباشد.» خسرو احمدوند با هزاران کبریت خالق آثاری از جمله برج میلاد، برج ایفل، مقبره کوروش و… می باشد.
آنچه در ادامه میخوانید حاصل گپ و گفت دوستانه ما با معلم کبریت باز و عاشق کلکسیون کبریتهاست:
به نام بزرگ مجموعه دار جهان هستی که مجموعه هایش را به زیبایی آفرید تا ما به عظمت او پی ببریم عرض ادب و احترام دارم خدمت شما دوستان و سروران و اساتید عزیزم اجازه می خواهم مراتب تشکر خودم را از جناب آقای قاسم پور و پایگاه خبری ماجرانیوز تقدیم کنم به دلیل فرصتی که در اختیار بنده قرار دادند. همچنین آرزوی سلامتی و موفقیت روز افزون برای هیئت مدیره و تمامی اعضای محترم انجمن را از خداوند مهربان خواستارم.
اینجانب خسرو احمدوند در روز یست و ششم تیرماه سال ۱۳۳۶ در شهرستان تویسرکان زادگاه کبریت افسر در خانواده ای فرهنگی پا به عرصه وجود گذاشتم. تحصیلات خود را در دامنه کوه های سربه فلک کشیده زاگرس و در کنار دیار عاشقان، شیرین و فرهاد و ییلاق پادشاهان ساسانیان طاق بستان سپری کردم. تا آنجا که ذهنم یاری میکند در اواخر دوران تحصیلات ابتدایی در حدود سال ۱۳۴۷ وارد دنیای پر رمز و راز و جذاب کبریت شدم. ابتدا این کار نبه سرگرمی برایم داشت و به جهت پر کردن اوقات فراغت سمت کار با کبریت رفتم. تا اینکه در پایان دوران دبیرستانم در حدود سال ۱۳۵۴ بعنوان هدفی فرهنگی و میراثی آن را در زندگیام ثبت کردم.
به هر ترتیب این عشق به جمع آوری کبریت تا سال ۱۳۵۷ ادامه داشت که با شروع انقلاب و به دنبال آن آغاز جنگ تحمیلی این عشق و علاقه در لابلای حوادث و شرایط حاکم بر جامعه به فراموشی سپرده شد. به یاد دارم که مجددا از اواخر جنگ تحمیلی ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۰ این حس نهفته در وجودم شعله ور شد و کم و بیش به خرید کبریت روی آوردم تا اینکه حدودا در سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵ با مسئولین وقتِ انجمن آشنا شدم و از آن به بعد به صورت حرفه ای و علمی به جمع آوری کبریت پرداختم. پس از زمان کوتاهی به عضویت هیئت مدیره انجمن درآمدم و سپس بعنوان مدير عامل انتخاب شدم. در همین ایام در استان البرز با همکاری آقایان حمزوی و مهندس شهمنش اولین انجمن رسمیِ ثبت شده استانی را بعد از انجمن مجموعه داران ایران تاسیس کردیم. تا به حال ۲۲ نمایشگاه کبریت در سطح استان های البرز و تهران برگزار کرده ام. با انجام مصاحبه با شبکه های مختلف رادیویی و تلویزیونی و مطبوعات تلاش کردم فرهنگ مجموعه داری به ویژه در حوزه کبریت را احیا کنم.
در این سالها به پاس تلاش های انجام شده و برگزاری نمایشگاههای متعدد از سوی ایکوم کمیته ملی موزه های خصوصی ایران، اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان البرز، سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری حوزه پارک های استان البرز، انجمن مجموعه داران البرز، انجمن مجموعه داران ایران و مدارس و مجتمع های آموزشی البرز موفق به اخذ تقدیرنامه و تندیس شدم.
من به همه نوع کبریت عشق می ورزم
من نگاه جنسیتی (پلاستیکی، چوبی، مقوایی و …) و تفکیکی و تبعیض آمیز به کبریت ندارم. خودم را میراث بان و حافظ این بخش از میراث بجا مانده از گذشتگان در حوزه کبریت می دانم نه نگهبان و انبار دار. ضمن علاقه شدید به کبریتهای تولید شده در گذشته و حمایت و دفاع از هویت و اصالت این کبریتها به نوآوری و تحول در صنعت در حال نابودیِ کبریت سازی بسیار علاقه مند هستم. تقریبا همهی مجموعه های ما با اندکی کم و زیاد با هم مشابهت های زیادی دارد که مجموعه اینجانب در مقابل مجموعه بسیاری از مجموعه دارانِ بزرگوار قطرهای در مقابل اقیانوس است. امیدوارم که نمایش مجموعههای بندهبتواند موجب نشاط و شادی در مخاطبان گردد. در پایان از صمیم قلب عرض میکنم که با ارزش ترین و بزرگترین مجموعه من، وجود شما دوستان گرانقدر و مخاطبان محترم است.
وایزر به عنوان عرضه کننده سیستم امنیتی هوشمند وسایل نقلیه در رویدادی که در هتل بینالمللی اسپیناس ، دوشنبه 28 آبانماه برگزار شد، از اولین گزارش جامع ادراک امنیت جامعه ایران در برابر سرقت وسایل نقلیه رونمایی کرد.
بیمه ملت با عبور از مرز 16 هزار میلیارد تومان حق بیمه، رکورد جدیدی در صنعت بیمه ایران به ثبت رساند. این شرکت با رشد خیرهکننده 518 درصدی در هفت ماهه نخست سال، توانست جایگاه خود را در صنعت بیمه بیش از پیش تثبیت کند.
از ابتدای سال جاری تا امروز، ۳۸.۳ میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات تامین شده که سهم تامین ارز کالاهای اساسی و دارو در این مدت به هشت میلیارد و ۳۶۷ میلیون دلار رسیده است.
فاطمه مهاجرانی ، سخنگوی دولت صبح امروز - سه شنبه - در نشست خبری خود با گرامیداشت یاد سردار نیلفروشان، از همه زحمات جان بر کفان کشور برای حفظ اقتدار کشور تشکر کرد و از اهدای یک واحد مسکونی به خانواده جان باختگان معدن طبس خبر داد.