به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، محققان در ایالات متحده گیاهان گوجه فرنگی ویرایش شده ژن تولید کردند که مانند انگور در خوشه قرار دارند.
این مطالعه که روز دوشنبه در مجله «Nature Biotechnology» منتشر شد، گوجه فرنگی ویرایش شده ژن را شبیه به یک دسته انگور جمع و جور توصیف کرد، این میوه به سرعت بالغ میشود و برداشت آن کمتر از ۴۰ روز به طول میانجامد.
کشاورزان خواستار تولید گیاهان جمع و جورهستند که میتوانند در کمترین فضا بیشترین محصول را بار دهند؛ به گفته محققان، با انتقال بخشی از بار رشد محصولات زراعی جهان به مناطق شهری و مناطق دیگر میتوان زمین را از وضعیت زیست محیطی کنونی نجات داد.
زاخ لیپمن، محقق و تولید کننده این گوجهفرنگی ویرایش شده در موسسه پزشکی هوارد هیوز گفت: این یک روش تکمیلی برای کمک به تأمین غذای مردم به صورت محلی و با کاهش ردپای کربن است.
لیپمن و همکارانش گوجه فرنگی جدید را با تنظیم دقیق دو ژن ایجاد کردند که سوئیچ رشد تولید مثلی و اندازه گیاه را کنترل میکنند. همچنین، آنها ژنی به نام SIER را کشف کردند که طول ساقه را کنترل میکند.
براساس این مطالعه، جهش SIER با یک ابزار ویرایش ژن و ترکیب آن با جهش در دو ژن دیگر گل، ساقههای کوتاهتر و گیاهان کاملاً فشردهای ایجاد کرده است.
گوجه فرنگی ویرایش ژن شده این قابلیت را دارد که در حیاط خانهها و یا پشت بام رشد کند و محصول دهد.
بانک ملت در راستای تکمیل سبد محصولات خود، طرح گردونه را مبتنی بر قرعه کشی و بر اساس مانده حساب طراحی و ارائه کرد.
بر اساس آمار بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته آخر آبان ماه، با افزایش ۰.۶ درصدی به بالاترین میزان خود از ابتدای سال جاری تا امروز رسید.
بانک کشاورزی در هشت ماهه نخست سال 1403 با پرداخت بالغ بر 19 هزار میلیارد ریال تسهیلات کشت گلخانه ای، نقش موثری در مدیریت چالش های اقلیمی و کنترل خرد اقلیم در جهت افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور داشته است.
زیما، پلتفرم تخصصی تأمین مالی جمعی (کرادفاندینگ) است که با مجوز فرابورس و تحت نظارت کارگزاری بانک صادرات، تجربهای شفاف و حرفهای را برای تأمین مالی ارائه میدهد.
به گفته محققان، با انتقال بخشی از بار رشد محصولات زراعی جهان به مناطق شهری و مناطق دیگر میتوان زمین را از وضعیت زیست محیطی کنونی نجات داد.
این یک روش تکمیلی برای کمک به تأمین غذای مردم به صورت محلی و با کاهش ردپای کربن است.