جواد مرشدی: این روزها لایحه حجاب وعفاف قوه قضاییه خبرساز شده و برخی تندروها این قوه را در بوته نقد قرار دادهاند. آنها معتقدند در این لایحه به همه موارد به شکل تخلف نگاه شده و باید برای پارهای از مصادیق بی حجابی جرم انگاری شود. از این منظر منتقدان رئیس قوه قضاییه خواهان رفع […]
جواد مرشدی: این روزها لایحه حجاب وعفاف قوه قضاییه خبرساز شده و برخی تندروها این قوه را در بوته نقد قرار دادهاند. آنها معتقدند در این لایحه به همه موارد به شکل تخلف نگاه شده و باید برای پارهای از مصادیق بی حجابی جرم انگاری شود. از این منظر منتقدان رئیس قوه قضاییه خواهان رفع ایرادات اعلامی خود شدند. کار به اینجا ختم نشد و دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز بخاطر این لایحه تصمیم به استعفا گرفت. این در حالی است که امروز مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: در پی ارسال لایحه عفاف و حجاب قوه قضاییه به دولت و اصلاحات هیئت دولت در لایحه عفاف و حجاب ارسالی از سوی قوه قضاییه، برخی اظهارنظرها در فضای مجازی مطرح شد؛ از جمله اینکه برخی نوشتند لایحه ارسالی دولت برای مجلس صرفاً نظر مسئولان قوه قضاییه را تأمین کرده و دو قوای دیگر هیچ نقشی در تنظیم لایحه مورد اشاره نداشتند. این در حالی است که با توجه به وفاق حاصل شده در قوای کشور حدود ۳۰ روز قبل از ارسال رسمی لایحه عفاف و حجاب به دولت، پیشنویس لایحه به رئیس جمهور و رئیس مجلس ارائه و رؤسای قوا پس از مدتی کتباً نظرات اصلاحی خود را به رییس قوه قضاییه ارسال کردند؛ همچنین نظر تخصصی دستگاههای مختلف و بسیاری از کارشناسان این حوزه در تدوین لایحه گرفته شده است. متن لایحه بر اساس اجماع نظر سران قوا و دستگاههای مسئول کشور آماده شده است. «ماجرانیوز» در گفتو گو با محمد تقی نقدعلی عضو کمیسیون قضایی مجلس و منتقد این لایحه گفتوگویی انجام داده که در پی میآید:
لایحه قوه قضاییه در خصوص حجاب، بازتاب زیادی داشته، نظر شما در خصوص آن چیست؟
در بحث عفاف و حجاب متاسفانه یک مقداری حاکمیت با تاخیر لایحه ارائه داد، و در برخی عرصهها شاید به سختی بشود این تاخیر را جبران کرد. مهم ترین ایرادی که به این لایحه وارد است این است که یک شکل واحد دارد ،تقریبا می توان گفت عمده درجات کشف حجاب را به تناسب درجات از حیث شدت و حدت و جریحه دار کردن عفت عمومی و احساسات اجتماعی تفکیک نکرده حتی در مواردی که درعالم لائیک هم که دیانت کاربردی ندارد، با آن برخوردهای شدید جرم انگارانه می شود، متاسفانه در عمده این لایحه و اکثریت مصادیق آن ،به جرم برهنگی و کشف حجاب به شکل تخلف نگاه شده است. حالا در بعضی درجاتش اشکالی ندارد، البته ما معتقدیم که دربعضی درجات درست است و لازم است همان نگاه تخلف حاکم باشد و جریمه شوند تا بعضی از کسانی که به این عرصه ورود پیدا میکنند، متنبه شوند. اما باید تفکیک کرد و در بعضی از مصادیق مشمئز کننده قطعا جرم انگاری قوی تری لازم است و باید مجازات سنگینتر باشد.
نکته دیگر اینکه در این لایحه متاسفانه یک مقداری در مورد آمران به معروف و ناهیان منکر کم لطفی شده است، درست است که آنها قانون مستقلی دارند ولی بنا نبوده در این لایحه به این عزیزان کم لطفی شود. همه مصادیق را با یک چوب راندن مشکل است، حتی در بعضی جهات قانون قبلی در حیث جرم انگاری قدرت بالاتری داشته و قوه قضایه هم به این مسئله واقف شده و اصلاحات لازم را باید انجام دهد.
آیا درست است که آقای هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در اعتراض به این موضوع استعفا دادهاند؟
من خبر ندارم البته باید ایرادات را گفت، دولت، دولت انقلابی است و حاکمیت هم منطبق اسلام است و اگر غفلتی شده که قطعا در تنظیم این لایحه غفلت شده است نسبت به اصلاح آن اقدام شود انشاالله.
بر سر این لایحه رابطه مجلس و قوه قضاییه مکدر نشده است؟
خیر، ما قطعا ایرادات خودمان را به قوه قضاییه منعکس می کنیم و این قوه هم قطعا ایرادات معقول رابررسی می کند. من فکر می کنم ریاست محترم قوه قضائیه که از معتقدین به حجاب است این لایحه را ندیده اند. اگر ایشان خودشان لایحه را دیده بودند یقینا ایرادات را مرتفع می کردند. ما ایرادات را منعکس میکنیم حتما هم ریاست دولت و آقای اژهای ایرادات را اصلاح خواهند کرد. مثل همه موارد دیگر که ممکن است به یک لایحه ای اشکالاتی داشته باشیم و برگردانیم که در قوه اصلاح شود و یا در مجلس اصلاح خواهد شد ،این مورد را هم به همین رویه جلو خواهیم برد.
بیشتر بخوانید:
۲۱۶۲۱۲
مدیرعامل و نایبرئیس هیئتمدیره بیمه دانا، میزان پرداخت خسارت به بیمهگذاران وزارت آموزش و پرورش را بیش از ۲۶ میلیون مورد خسارت اعلام کرد و با بیان اینکه بهطور متوسط هر فرد حدود هفت مرتبه از خدمات مختلف این شرکت استفاده کرده است، این رقم را در تاریخ صنعت بیمه بیسابقه و از جمله افتخارات شرکت بیمه دانا برشمرد.
پس از چند روز مذاكرات فشرده و پيگيري كانون عالي كارگران بازنشسته تامين اجتماعي كشور قراداد بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان تامین اجتماعی با شركت آتیه سازان حافظ منعقد شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: کمیسیون تلفیق ۱۲ هزار میلیارد تومان به عنوان حق بیمه محصولات کشاورزی و حق بیمه دولت به این صندوق ۱۲ را تصویب کرد که این منابع کمک بسیار بزرگی به بخش کشاورزی خواهد کرد.
کانون عالی کارگران بازنشسته کشور علیرغم اعلام مناقصه در روزنامه های رسمی کشور و نامه به شرکت های بیمه گرو برندهای برتر جهت انعقاد قرارداد بیمه تکمیل درمان شرکت بیمه گری بجز شرکت آتیه سازان حافظ اعلام آمادگی ننموده است.
دیدگاه بسته شده است.