به گزارش ماجرانیوز، آیتاله سید مصطفی محقق داماد، استاد حوزه و دانشگاه و حقوقدان و رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران، در اولین همایش ملی حقوق بانکی با بیان اینکه بانکداری استوانه اقتصاد یک ملت است، گفت: شعار سرمایهگذاری برای تولید میتواند نقطه عطفی در اقتصاد کشور باشد.
وی در مراسم افتتاحیه اولین همایش ملی حقوق بانکی در جمع مسئولان قضایی و دانشگاهی، فعالان صنعت بانکداری و صاحبنظران اقتصادی با تأکید بر این مطلب افزود: بانکداری استوانه اقتصاد یک ملت است و اقتصاد و زندگی مالی یک ملت پیرامون بانکداری میگذرد و نبض اقتصاد یک کشور به دست بانکداری تنظیم میشود. دانش بانکداری و اقتصاد با رشتههای مختلف علمی مرتبط است اما بیش از سایر رشتههای علوم با الهیات سروکار دارد.
محقق داماد با تأکید بر اینکه بانکداری، محور اقتصاد ایران است، اهمیت شعار «سرمایهگذاری برای تولید» در آغاز سال ۱۴۰۴، را خاطرنشان کرد و گفت: همه از جمله اقتصاددانها و الهیاتدانها به راحتی از این شعار عبور کردند در حالی که میتواند نقطه عطفی در اقتصاد ایران باشد. زمانی سرمایه، سرمایهداری، سرمایهگذاری در کشور در اول انقلاب جرم تلقی میشد و ضد ارزش بود و به یاد داریم عدهای در این کشور به جرم کارآفرینی و به جرم سرمایهگذاری اعدام شدند.
این استاد حوزه و دانشگاه با مهم ارزیابی کردن ارزش سرمایهگذاری برای تولید ثروت به ذکر خاطرهای از گفتوگوی مستقیم با ماهاتیر محمد، پرداخت و از قول او گفت: «چرا مرغی را که تخم طلا میگذارد سر میبرید»؟
وی تأکید کرد: با این شعار سال میتوانیم همه دست به دست هم بدهیم، از فرصت استفاده کنیم. اوضاع عوض شده است. باید این مسئله را نقطه عطف قرار دهیم. سرمایهگذاری ملازم با سرمایه است. اول کاری که بر عهده فقها است این است که باید به این پرسش پاسخ دهیم که آیا زندگی، توسعه، تولید ثروت یک عمل ارزشی و خوب است، مقدس است یا ضد ارزش است؟ باید تکلیف مشخص شود. تا به حال این تکلیف مشخص نشده است. آیا تولید ثروت فیذاته ارزشمند است، مقدس است یا خیر؟ در تاریخ ادبیات اسلامی از روز اول عدهای شیاد تحت عنوان فرقههای مختلف و طرفدار تئوری زهد و تصوف از دوره امام باقر علیهالسلام و امام صادق علیهالسلام و با شعار و تعریف «زهد» به معنی گرسنگی و فقیر بودن و لباس مندرس داشتن، دنبال ثروت نرفتن و سرانجام تنبلی، سر راه تولید ثروت و تولید اشتغال و سرمایهگذاری بودهاند.
محقق داماد افزود: در قرون سوم و چهارم هجری در حدود ۱۲ رساله از میان فقهای حنفی و حنبلی در باره معنی «زهد» نوشته شده و امروز در کشورهای عربی تصحیح و چاپ شده است.
وی با اشاره به گروه زیدیه با شعارهای انقلابی به عنوان دومین گروه مزاحم در زمان امام باقر علیهالسلام و امام صادق علیهالسلام، افزود: این گروهها مخالف هر گونه تولید بودند. شعارهای سوسیالیستی با ژستهای انقلابی همواره مانع تولید ثروت در جامعه بوده است.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: متخصصین الهیات باید در این زمینه پاسخ بدهند که آیا تولید ثروت قدسی و ارزشمند است؟ دینی، الهی و محبوب خداوند است یا مطرود خداوند است؟ باید به جایی برسیم کسانی که کارآفرینی کرده و تعداد زیادی از افراد جامعه را به کار مشغول کردهاند نیز به دیده احترام و ارزش نگریسته شوند. به هماناندازه که یک عالم ارزشمند است، کارآفرین هم در جامعه ارزشمند است.
محقق داماد تأکید کرد: برای تولید ثروت و تشکیل سرمایه حلال، اقتصاد و گردش امور مالی دو عامل امنیت به ویژه امنیت قضایی و همچنین نهاد ارزشی دینی را لازم است و باید دستگاه قضایی به دنبال تحقق شعار مقام معظم رهبری باشد.
اولین همایش حقوق بانکی با پیام «گامی نو به سوی اندیشههای نو در مسیر عدالت اقتصادی»، به همت اندیشکده حقوق بانکی با حضور آیتاله محقق داماد استاد حوزه و دانشگاه و حقوقدان، دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمدرضا صاحبی پسندیده جانشین رئیس دادگستری استان تهران، غلامعلی صدقی معاون قضایی دیوان عالی کشور، حسین میثمی عضو شورای فقهی بانک مرکزی، محسن سیفی مدیرعامل بانک صادرات ایران، قضات دادگستری، حقوقدانها، صاحبنظران حوزه حقوقی و همچنین مقامات و مسئولان، مدیران عامل بانکها، مدیران ارشد نظام بانکی و کارشناسان اقتصادی، با سخنرانی یاسر مرادی عضو هیئتمدیره بانک صادرات ایران و رئیس اندیشکده حقوق بانکی در مرکز همایشهای بینالمللی صداو سیما در روز یکشنبه هفتم اردیبهشتماه آغاز به کار کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
فرشيد فرخ نژاد، مدیرعامل بانک ملت گفت: تا پایان سال مجموع عرضه اوراق مرابحه ارزی از سوی اين بانك به ۷۶۰ میلیون یورو خواهد رسید که گام مهمی در جهت حمايت از شركت های بزرگ صنعتي و رفع نياز شركت های صادرات محور خواهد بود.
بانک پارسیان در راستای عمل به تعهدات و تکالیف قانونی خود طی سال 1403، مبلغ 71 هزار میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه در بخشهای ازدواج، فرزند آوری، اشتغالزایی، مسکن محرومان و رفع احتیاجات ضروری از طریق صندوق قرضالحسنه، به متقاضیان و نیازمندان پرداخت کرده است.
گروه خودروسازی سایپا با عرضه جدیدترین محصولات و خدمات صادراتمحور خود، در هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) حضور خواهد داشت.
در پی رضایتمندی از عملکرد بیمه دی در سال گذشته، قرارداد بیمه درمان تکمیلی کارکنان سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با این شرکت برای سال ۱۴۰۴ تمدید شد. این اقدام در راستای استمرار رویکرد مشتریمداری و بهبود کیفیت خدمات درمانی صورت گرفت.
دیدگاه بسته شده است.