به گزارش ماجرانیوز به نقل از نوبیتکس، در مطلب پیش رو قصد داریم دلیل کاهش قیمت بیت کوین، دستاورد بزرگ شبکه شیباریوم و انتقاد یکی از وکلای طرفدار ریپل از SEC را بررسی کنیم.
در ۲۳ ژانویه (۳ بهمن) قیمت بیت کوین کاهش شدیدی را تجربه کرد و به کف روزانه ۳۹٬۴۹۴.۶۵ دلار رسید. علاوه بر این مارکت کپ و حجم معاملات روزانه بیت کوین هم به ۷۸۴.۸ و ۳۰ میلیارد دلار رسید. قیمت این ارز دیجیتال از آن زمان تاکنون کمی رشد کرده و به ۴۰٬۴۰۰ دلار رسیده است اما فشار فروش آن همچنان ادامه دارد.
عامل اصلی کاهش بیت کوین جریان خروجی GBTC شرکت گریاسکیل (Grayscale) بود. جریان خروجی این شرکت در ۲۵ ژانویه (۵ بهمن) به ۳۹۴ میلیون دلار رسید. گریاسکیل در ۲۴ ژانویه (۴ بهمن)، ۲۳ ژانویه (۳ بهمن) و ۲۲ ژانویه (۲ بهمن) هم به ترتیب ۴۲۹، ۵۱۵ و ۶۴۰ میلیون دلار بیت کوین را به فروش رساند. خالص جریان خروجی GBTC هم به ۴.۷۹ میلیارد دلار رسیده است اما این صندوق همچنان ۲۰.۰۲۸ میلیارد دلار بیت کوین دارد.
تحلیلگری به اسم هولگر شیپتس (Holger Zschaepitz) اعلام کرده که هیجان مربوط به ETFهای اسپات بیت کوین به پایان خود رسیده و همبستگی بین BTC و سهام مربوط به شرکتهای آمریکایی فعال در بخش فناوری هم کاهش یافته است. شایان ذکر است که همبستگی بیت کوین و سهام شرکتهای مذکور در هفته گذشته به کف ۰.۳ رسید.
حساب کاربری رسمی ارز شیبا اینو در توییت جدید خود به دستاورد بزرگ راهکار لایه دوم آن، یعنی شیباریوم (Shibarium) اشاره کرده است. به عبارت دقیقتر، تعداد تراکنشهای این شبکه به ۳۰۰ میلیون تراکنش رسیده و تیم شیبا اینو در واکنش به آن گفته است: اعضای جامعه شیبا اینو، شیباریوم را به رکوردهای جدیدی رساندند. این روند فقط یک جهت دارد و آن هم صعودی است.
شیباریوم در آگوست ۲۰۲۳ (تیر) راهاندازی شد و تعداد تراکنشهای آن به سرعت افزایش یافت. به عبارت دیگر، رشد تعداد تراکنشهای شیباریوم تا محدوده ۳۰۰ میلیون تراکنش تنها در ۵ ماه نقطه عطف و دستاورد بزرگی برای آن محسوب میشود.
طبق دادههای وب سایت شیباریوماسکن (Shibariumscan)، تعداد کل تراکنشهای شیباریوم در حال حاضر ۳۰۶٬۶۸۲٬۴۷۷ تراکنش است. تعداد آدرسهای کیف پول و تعداد کل بلاکهای آن هم به ترتیب به ۱٬۳۴۴٬۰۵۸ و ۲٬۸۱۱٬۶۹۶ میرسد.
جان دیتون (John Deaton)، یکی از وکلای طرفدار ریپل، در توییت جدید خود از SEC و «نظریه تجسم» آن انتقاد کرده است. SEC در پرونده خود علیه ریپل اعلام کرده بود که تا وقتی توکنهای دیجیتال تجسمکننده طرحهای سرمایهگذاری هستند، نوعی اوراق بهادار محسوب میشوند.
دیتون در این پرونده از طرف هولدرهای XRP حضور داشت و در واکنش به این ادعا گفته بود که SEC هیچ سابقه یا قانون ثابتی برای حمایت از این نظریه جدید ارائه نکرده است. اسکات جانسون (Scott Johnsson)، یکی دیگر از وکلایی که پروندههای SEC را دنبال میکند، با توجه به دادگاه اخیر بایننس و آژانس مذکور اعلام کرد:
SEC در این دادگاه باز هم اعلام کرد که توکنها، خود نشاندهنده قراردادهای سرمایهگذاری هستند. این آژانس باز هم گفت که توکنهای دیجیتال «تجسمکننده» یک قرارداد سرمایهگذاری هستند.
طبق این ادعا، SEC باور دارد که توکنهای دیجیتال نماینده مستقیم قراردادهای سرمایهگذاری هستند و به همین خاطر در چهارچوبهای سنتی قراردادهای سرمایهگذاری قرار میگیرند. با این حال، به نظر میرسد این ادعا با بقیه بیانیههای SEC در تضاد است و همین سوءتفاهم و بحثهای زیادی را در بین قانونگذاران و فعالان بازار ارزهای دیجیتال ایجاد کرده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
شاخص بازار سرمایه در هفتمین رشد خود طی هشت روز کاری اخیر، امروز هم با رشد حدود ۴۶ هزار واحد به رقم سه میلیون و ۱۲ هزار واحد رسید و برای اولین بار وارد کانال سه میلیون واحد شد.
بانک ملی ایران در راستای اجرای سیاستهای کلان اقتصادی و تحقق تکالیف مقرر در ماده ۱۶ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقاء نظام مالی کشور، در سال ۱۴۰۳ گامی بلند در مسیر شفافسازی، چابکسازی و افزایش بهرهوری داراییهای خود برداشت و موفق شد با برگزاری ۹۷ دوره مزایده در بستر سامانه تدارکات الکترونیک دولت، تمامی اموال تملیکی و مازاد قابل واگذاری خود را عرضه کند.
بیمه کوثر در مجمع عمومی فوقالعاده 30 فروردین، سرمایه ثبتی خود را به 40 هزار میلیارد ریال افزایش میدهد.
در جدیدترین ارزیابی انجامشده از سوی کارگروه بهرهوری شرکتهای دولتی، بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران موفق شد در جمع دستگاههایی قرار گیرد که عملکرد مطلوبی در حوزه بهرهوری داشتهاند.