به گزارش ماجرانیوز، بر اساس اعلام بانک مرکزی، درصد تسهیلات پرداختی بانکها طی ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ مبلغ ۴۳،۰۸۳.۴ هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۹،۱۲۳.۶ هزار میلیارد ریال (معادل ۲۶.۹ درصد) افزایش داشته است. سهم بخش خانوار نیز با احتساب کارتهای اعتباری اعطا شده، به۲۰.۱ درصد کل تسهیلات پرداختی در این مدت افزایش یافت.
از کل تسهیلات پرداختی، مبلغ ۳۵،۰۸۳.۵ هزار میلیارد ریال معادل ۸۱.۴ درصد به صاحبان کسب و کار (حقوقی و غیرحقوقی) و ۷،۹۹۹.۹ هزار میلیارد ریال معادل ۱۸.۶ درصد به مصرف¬کنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.
جدول ۱ بیانگر هدف از دریافت تسهیلات پرداختی در بخشهای اقتصادی طی ۱۰ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۲ است. سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخشهای اقتصادی طی ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ مبلغ ۲۶،۵۲۷.۹ هزار میلیارد ریال معادل ۷۵.۶ درصد کل تسهیلات پرداختی به صاحبان کسب و کار است. همچنین سهم تسهیلات پرداختی در قالب خرید کالای شخصی توسط مصرف کننده نهایی (خانوار) مبلغ ۳،۲۱۵.۰ هزار میلیارد ریال معادل ۴۰.۲ درصد از کل تسهیلات پرداختی به مصرف کنندگان نهایی (خانوار) میباشد.
سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ معادل ۱۰،۴۲۰.۳ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص ۳۹.۳ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش های اقتصادی (مبلغ ۲۶،۵۲۷.۹ هزار میلیارد ریال) است. ملاحظه میشود از ۱۲،۷۶۹.۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۸۱.۶ درصد آن (مبلغ ۱۰،۴۲۰.۳ هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است که بیانگر توجه و اولویتدهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانکها در سال ۱۴۰۲ است.
تسهیلات خرد ( کمتر از ۳۰۰۰ میلیون ریال )
از کل تسهیلات پرداختی در دوره یاد شده، مبلغ ۳/۱۰،۱۵۱ هزار میلیارد ریال معادل ۶/۲۳ درصد به صورت تسهیلات خرد اعطا شده است. همچنین مبلغ ۰/۸۲۹ هزار میلیارد ریال نیز در قالب کارتهای اعتباری انجام پذیرفته است، که با احتساب این مبلغ، کل تسهیلات پرداختی خرد (کمتر از سه میلیارد ریال) به مبلغ ۳/۱۰،۹۸۰ هزار میلیارد ریال معادل ۰/۲۵ درصد کل تسهیلات پرداختی را شامل میشود.
شایان ذکر است با توجه به اینکه تسهیلات پرداختی در قالب کارتهای اعتباری نیز در بخش خانوار پرداخت شده است، با این اوصاف سهم بخش خانوار از ۶/۱۸ درصد در جدول-۱، به ۱/۲۰ درصد کل تسهیلات پرداختی افزایش مییابد.
شایان ذکر است که همچنان باید در تداوم مسیر جاری، ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود. بر این اساس ضروری است به افزایش توان مالی بانکها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانکها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانکها، افزایش بهرهوری بانکها در تامین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانکها و ترغیب بنگاههای تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم درتامین مالی طرحهای اقتصادی (ایجادی)توجه ویژهای نمود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
در نخستین نشست کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران در سال 1404 که با موضوع تشریح خدمات بانک VTB روسیه به تجار و فعالان اقتصادی ایرانی برگزار شد، چنین اعلام شد که این بانک، خدماتی چون تسویهحسابها به پول ملی و تأمین مالی طرحهای توسعه تجارت بین دو کشور را ارائه میکند. به تعبیر نمایندگان بانکهای ایرانی حاضر در این نشست، برقراری ارتباط کارگزاری میان این بانک روسی و بانکهای ایران، پس از سالها دوری از نظام بانکی بین المللی به مثابه گامی در جهت بازگشت به شبکه بانکی بینالملل تلقی میشود.
از آغاز اجرای طرح نهضت ملی مسکن تا پایان فروردینماه ۱۴۰۴، بانک مسکن موفق به انعقاد قرارداد ساخت ۳۸۰ هزار و ۴۸۲ واحد مسکونی در قالب ۵۷ هزار و ۱۵۴ پروژه شد و اعتباری که برای این پروژهها در نظر گرفته شده، بالغ بر ۱۷۷ هزار و ۱۰۴ میلیارد تومان است.
مراسم آغاز به کار صندوق تضمین غیردولتی صنعت نفت با حضور دکتر اسماعیل للـهگانی مدیرعامل بانک رفاه کارگران برگزار شد.
۵۶درصد افتتاح حسابها و ۶۳درصد وامهای پرداخت شده بانک قرضالحسنه مهر ایران در سال ۱۴۰۳ بهصورت غیرحضوری بوده است.
شما باید وارد سایت شوید تا بتوانید نظر دهید.