علی ابدالی در همایش سیاست‌های پولی و ارزی:

برای تامین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط، باید دولت، بانک‌‌ها و بنگاه‌ها ایفاء نقش کنند

مدیرعامل بانک سینا در سی‌ودومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی با محوریت «اعتلای حکمرانی پولی و بانکی با نگاهی به اسناد بالادستی» که به میزبانی پژوهشکده پولی و بانکی برگزار شد با ارائه مقاله‌ای به تشریح راهکار برای توسعه و تأمین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط پرداخت.

به گزارش ماجرانیوز، مدیرعامل بانک سینا در این نشست تخصصی مدل‌های توسعه اقتصادی را به سه گروه، ۱) توسعه اقتصادی از طریق بنگاه‌های کوچک و متوسط ۲) توسعه اقتصادی از طریق بنگاه‌های بزرگ ۳) مدل‌های اقتصادی ترکیبی، تقسیم کرد و گفت: هر کدام از مدل‌ها به طور متفاوتی در رشد، نوآوری، اشتغال، رقابت‌پذیری و نیز رشد اقتصادی کشورها نقش بسزایی داشته و اهمیت نسبی هریک بر اساس بلوغ اقتصادها تغییر می‌کند.

وی از بنگاه‌های کوچک و متوسط به عنوان موتور توسعه اقتصادی یاد کرد و گفت: بسته به ساختارهای هر کشور رویکردهای متفاوتی در پیش گرفته شده و تجربیات موفق متعددی در کشورها از منظر هر سه رویکرد وجود دارد.

ابدالی با بیان اینکه بنگاه‌های کوچک و متوسط بنا به ماهیت خود کانون‌های کارآفرینی و نوآوری هستند، تصریح کرد: این بنگاه‌ها به دلیل چابکی بالاتر، انعطاف‌پذیری بیشتر، بروکراسی کمتر و ریسک‌پذیری و سرمایه‌گذاری بیشتر برای تحقیق و توسعه، به‌عنوان مراکز رشد برای ایده‌ها، فناوری‌ها و مدل‌های کسب‌وکار جدید عمل می‌کنند.

علی ابدالی برای رشد و توسعه بنگاه‌های کوچک و متوسط به سه نقش اشاره کردند، «نقش بنگاه‌ها» مبنی بر این که باید بنگاه‌های کوچک و متوسط فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی را به عنوان زیرساختهای سخت بپذیرند و ارتقاء مهارتهای نیروی انسانی و مدیریت استعداد را به عنوان زیرساخت نرم مورد توجه قرار دهند.

مدیرعامل بانک سینا نقش نهادی دولت را در کمک به رفع چالش‌های موجود در تأمین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط حائز اهمیت دانست و گفت: از وظایف دولت می‌توان به تسهیل و با ثبات‌نمودن محیط‌ قانونی ونظارتی، ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی مانند کاهش یا معافیت مالیاتی و تعویق بدهی، ارائه سازوکارهای انگیزشی و تشویقی برای بانک‌های عامل که بنگاه‌های کوچک و متوسط را تامین مالی می‌کنند بهبود مدیریت ریسک ناشی از تأمین مالی بنگاه‎‌های کوچک و متوسط از طریق صدور ضمانت‌نامه و اعطای بودجه جهت پرداخت تسهیلات حمایتی و ظرفیت‌های بیمه‌ای و غیره اشاره کرد.

وی افزود نقش سوم هم مربوط به بانک‌ها است. بانکها باید با ارائه محصولات نوآورانه بنگاه‌ها را تامین مالی کنند.

گفتنی است، همایش سیاست‌های پولی و ارزی در سال‌های گذشته همواره به عنوان یکی از رویدادهای مهم نظام بانکی کشور، نقش مؤثری در جهت‌دهی به سیاست‌گذاری‌های کلان حوزه پولی و بانکی ایفا کرده است.