به گزارش ماجرانیوز، در شرایطی که شاخص بورس با کاهش ۲.۹۱ درصدی در عملکرد بهمن ۱۴۰۳ همراه بود، صندوق طلای تابان تمدن با بازدهی ۳۰.۴۵ درصدی برای سرمایهگذاران، نه تنها برترین صندوق سرمایهگذاری در این دوره شد، بلکه فاصله معناداری با رقبای خود در سایر گروههای مالی ایجاد کرد. این صندوق در رقابتی تنگاتنگ با ۳۴۶ صندوق از انواع مختلف (درآمد ثابت، سهامی، مختلط، کالایی و …) به عنوان صندوق برتر بازار سرمایه ایران در این دوره شناخته شد.
بررسی دادههای بهمن ماه ۱۴۰۳ نشان میدهد صندوقهای طلا با میانگین رشد ۲۸.۶۹ درصدی (شاخص گروه)، پرچمدار بازدهی ابزارهای سرمایهگذاری بازار سرمایه بودند. در این دوره صندوق طلای تابان تمدن با کسب بازدهی ۳۰.۴۵ درصدی، صدرنشین صندوقهای طلا بود.
در میان سایر ابزارهای سرمایهگذاری، صندوق «تمشک» در گروه (صندوق در صندوق)، با سودآوری ۲۷.۹۸ درصدی، جایگاه دوم را از آن خود کرد. همچنین صندوق سرمایهگذاری «مشترک آسمان امید» با بازدهی ۱۴.۶۲ درصدی، برترین صندوق گروه صندوقهای (با درآمد ثابت) بود و در میانه جدول بازدهی این دوره ایستاد. در گروه صندوقهای اهرمی اما، هیچیک از صندوقها موفق به سودآوری نشدند و صندوق «موج فیروزه» با کمترین زیان، به نوعی برترین صندوق این گروه محسوب میشود.
برترین صندوقهای سرمایهگذاری به تفکیک نوع صندوق و بر اساس بازدهی دورهی گزارش به شرح نمودار ذیل میباشد:
«تابش» بهترین صندوق طلای بهمن ۱۴۰۳
قیمت پایانی هر واحد سرمایهگذاری صندوق سرمایهگذاری طلای تابان تمدن با نماد معاملاتی «تابش»، در ابتدای بهمن ماه معادل ۲۱,۵۹۸ ریال بود که با رشد ۳۰.۴۵ درصدی در آخرین جلسه معاملاتی بهمن، به ۲۸,۱۷۴ریال رسید و جایگاه نخست را حفظ کرد. در مقابل صندوق طلای قیراط با بازدهی ۲۳.۴۰ درصد، کمترین سودآوری را در میان صندوقهای طلا داشت. همچنین شاخص صندوقهای طلا نیز در این دوره ۲۸.۶۹ درصد بوده است.
نمودار ذیل بیانگر بازدهی صندوقهای طلا در دورهی بهمن ماه ۱۴۰۳ میباشد:
بازدهی سایر بازارها در بهمن ۱۴۰۳
در سایر بازار ها نیز، سکه امامی با رشد ۳۴.۲۱ درصدی، بازدهی بالاتری نسبت به صندوقهای طلا داشت، با این حال باید توجه داشت ریسک سرمایهگذاری مستقیم در آن به مراتب بیشتر از صندوقهای طلا است. همچنین هرگِرم طلای ۱۸ عیار نیز با ۲۵.۴۳ درصد رشد، از اکثر صندوقهای طلا عقب ماند و دلار آزاد با ۱۴.۰۴ درصد و انس طلا با ۸.۶۷ درصد رشد، نتوانستند به پای بازدهی صندوقهای طلا برسند.
بازدهی بازارهای رایج سرمایهگذاری در بهمن ۱۴۰۳ به شرح نمودار ذیل است:
نکته جالب توجه، عملکرد ضعیف شاخص بورس (۲.۹۱ درصد کاهش) در مقابل درخشش صندوقهای طلاست. به نظر میرسد در شرایط نوسانات بازار، سرمایهگذاران حرفهای، گزینههای با پشتوانه کالایی را ترجیح میدهند و صندوقهای طلا، با ترکیب امنیت و بازدهی، گزینهای جذاب برای سرمایهگذاران خرد هستند.
برای سرمایهگذارانی که به دنبال ترکیبی از امنیت و سودآوری هستند، صندوقهای طلا به ویژه نمونههای پیشرو مانند «صندوق طلای تابان تمدن» میتوانند گزینهای ایدهآل باشند. گفتنی است موفقیت این صندوق در کسب رتبهی نخست بازدهی، نتیجهی اتخاذ استراتژی ترکیبی این صندوق است که همزمان از رشد قیمت طلا و مدیریت هوشمند داراییها بهره میبرد.
علاقهمندان به سرمایهگذاری در صندوق طلای تابان تمدن علاوه بر امکان سرمایهگذاری از طریق خرید نماد «تابش» در سامانه معاملات کارگزاریها، میتوانند از طریق سامانه آنلاین آیبیشاپ (www.ibshop.ir) و یا مراجعه به شعب سوپرمارکت مالی تامین سرمایه تمدن در سراسر کشور، اقدام به سرمایهگذاری در این صندوق نمایند.
گزارش پیش رو بر اساس دادههای معاملات صندوقهای طلا و دادههای استخراج شده از وبسایت رهآورد۳۶۵ – وبسایت شبکه اطلاعرسانی طلا، سکه و ارز و وبسایت فیپایران تهیه و ارائه شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران گفت: موفقیتهای بانک صادرات ایران در مسیر بازگشت به جایگاه شایسته خود در اقتصاد کشور سرعت بیشتری به خود گرفته و امروز دستاوردهای آن با تلاش تمامی کارکنان بانک و شرکتهای تابعه، قابل دفاع است. ضمن اینکه باید از مسیر فعالیتهای سالهای گذشته و زحمات مدیران و کارکنان و پیشکسوتان بانک نیز دفاع کرد.
بانک تجارت که پیش از آغاز سال 1404 با ثبت افزایش 340 درصدی سرمایه، به بزرگترین بانک بورسی ایران تبدیل شد، حالا با افزایش 65 درصدی درآمدهای کارمزدی، رتبه نخست این حوزه را در میان شبکه بانکی به دست آورد.
رئیس کل بیمه مرکزی ضریب نفوذ بیمه در کشور را ۲.۱ درصد اعلام کرد و گفت: این میزان نفوذ، بسته به سرانه درآمد مردم بد نیست.
شاخص کل بورس امروز ۲۳ هزار و ۳۲۳ واحد رشد کرد و در کانال دو میلیون ۹۶۶ هزار واحدی ایستاد.