به گزارش ماجرانیوز، در این میان بانک سپه با پذیرش ۱۸.۳۲درصد از این حجم تراکنشها، بیشترین سهم را در بازار پذیرندگی تراکنشها و بانک ملی با سهم ۲۰.۵۴درصدی بیشترین میزان سهم بازار صادرکنندگی را در اختیار خود دارند. همچنین این بانک با ۱.۲۳میلیارد تراکنش، بیشترین تعداد تراکنش را هم در صادرکنندگی و هم در پذیرندگی به خود اختصاص داده است.براساس گزارش شاپرک، بانک سپه با سهم حدودا ۱۸.۳۲درصدی در بازار پذیرندگی، بیشترین تعداد تراکنشها را پذیرش کرده است. پس از این بانک، بانک ملت با سهم ۱۶.۹۴درصدی در جایگاه دوم و بانک ملی با سهم ۱۱.۱۵درصدی در جایگاه سوم قرار گرفته است. از لحاظ مبلغ پذیرششده، بانک ملت با سهم ۱۶.۵۸درصدی از مبلغ تراکنشها، با اختلاف، بالاترین سهم از پذیرش تراکنشهای بازار را به خود اختصاص داده است. در جایگاه دوم بانک ملی با سهم ۱۱.۶۳درصدی و بانک صادرات با ۱۱.۴۵درصدی در جایگاههای بعدی قرار دارند. بر اساس آمارهای گزارش شاپرک، سه بانک سپه، ملت و ملی ایران به ترتیب بیشترین سهم را از تعداد تراکنشهای کارتخوانهای سطح کشور داشتهاند. در حوزه ابزار پذیرش اینترنتی مانند اینترنت بانکها، سه بانک ملت، ملی ایران و خاورمیانه پیشتازی کرده و سهم بیشتری را در تعداد تراکنشها به خود اختصاص دادهاند.د ر تراکنشهای مربوط به ابزار موبایلی که ازجمله مهمترین آنها میتوان به کدهای USSD و موبایل بانکها اشاره کرد؛ سه بانک ملت، قرضالحسنه رسالت و قرضالحسنه مهر ایران بیشترین سهم تراکنشها را داشتهاند. در بخش سهم بانکها از ارزش تراکنشهای شبکه شاپرک نیز در حوزه کارتخوانها سه بانک ملت، ملی ایران و صادرات موفقتر از دیگران عمل کردهاند. در موضوع مبلغ ابزار پذیرش اینترنتی سه بانک ملت، صادرات و ملی پیشتاز بوده و در حوزه ابزار پذیرش موبایلی هم سه بانک ملت، قرضالحسنه رسالت و قرضالحسنه مهر ایران بهتر از دیگران عمل کردهاند.سهم بازار صادرکنندگی کارتها
در بازار صادرکنندگی کارتهای بانکی، مجموعا حدود ۱۵۳هزار کارت فعال در شبکه وجود داشته است. بیشترین تعداد کارتهای فعال در شبکه کارتهای برداشت بوده که ۱۴۵هزار عدد یا سهم ۹۴.۵۸درصدی از کارتهای فعال را تشکیل دادهاند. پس از آن، تعداد ۶.۵هزار کارت پیشپرداخته با سهم ۴.۲درصدی فعال بوده است. براساس گزارش شاپرک، بانک ملی با سهم حدودا ۲۰.۵۴درصدی در بازار صدور کارت، در جایگاه نخست قرار گرفته است. پس از این بانک، بانک سپه با اختلاف و با سهم حدودا ۱۱.۳۷درصدی در جایگاه دوم و بانک ملت با سهم حدودا ۱۰.۶درصدی در جایگاه سوم قرار گرفته است.
باتوجه به این آمار، بیشترین میزان کارتهای برداشت تراکنشدار مربوط به بانک ملی ایران با سهم حدودا ۲۱درصدی بوده است. پس از آن نیز بانک سپه با ۱۱.۴۵درصد و بانک ملت با حدود ۱۰.۵۸درصد قرار دارند. در بخش کارتهای فعال اعتباری، بانک ملی ایران با ۱۹.۹۶درصدی رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. پس از آن بانک ملت با سهم ۱۹.۹۶درصدی در جایگاه دوم و بانک صادرات با سهم ۱۲.۹۵درصدی در جایگاه سوم قرار دارد. در بحث عرضه کارتهای پیشپرداخته نیز بانک ملی با صدور ۱۴.۱۵درصد از این کارتها، در جایگاه اول قرار دارد. پس از بانک ملی نیز بانک شهر و پارسیان هرکدام با سهم ۱۱.۲۱ و ۱۰.۶۸درصدی در جایگاههای بعدی قرار دارند. با توجه به آمارهای بالا بیشترین سهم از تعداد کارتهای بانکی تراکنشدار در هر سه نوع کارت برداشت، کارت اعتباری و کارت هدیه و بنکارت متعلق به بانک ملی ایران بوده است.اختلاف تراکنشهای صادرشده و پذیرششده
اختلاف تعداد تراکنشهای صادرشده و پذیرششده، نشاندهنده برتری عملکرد هر بانک از نظر پذیرش یا صدور تراکنشهای شاپرکی است. برای محاسبه این ویژگی، تعداد تراکنشهای صادره هر بانک از تعداد تراکنشهای پذیرششده همان بانک کسر میشود. بانک سپه با اختلاف ۲۵۳میلیون، بانک ملت با اختلاف ۲۲۵میلیون و بانک قرضالحسنه مهر ایران با اختلاف ۸۳میلیون عددی، بیشترین اختلاف مثبت در تعداد تراکنشهای پذیرش شده را دارند و بانک ملی ایران، بانک صادرات ایران و بانک کشاورزی بیشترین اختلاف منفی را در این خصوص دارند.
از سوی دیگر مجموع تعداد تراکنشهای صادرشده با تراکنشهای پذیرششده در هر بانک، بیانگر سهم آن بانک از تعداد تراکنشهاست. به این ترتیب دید کاملی از عملکرد هر یک از بانکها در هر دو نقش صادرکنندگی و پذیرندگی در نظام پرداخت الکترونیکی کشور بهدست میآید. این شاخص از مجموع تعداد تراکنشهای صادرشده از هر بانک با تعداد تراکنشهای پذیرششده همان بانک بهدست میآید. بانک ملی ایران با مجموع ۱.۲۳میلیارد تراکنش، بانک سپه با مجموع ۱.۱۷میلیارد تراکنش و بانک ملت با ۱.۱میلیارد تراکنش بیشترین سهم از کل تعداد تراکنشهای صنعت پرداخت کارتی وبانک مشترک ایران – ونزوئلا، بانک توسعه صادرات ایران و بانک صنعت و معدن به ترتیب کمترین سهم از کل تعداد تراکنشهای صنعت پرداخت کارتی را در این ماه در اختیار داشتهاند.
یکی دیگر از شاخصهای مورد اهمیت در بانکها، محاسبه تفاضل ارزش ریالی صادرکنندگی آنها از مبلغ پذیرندگی آنهاست. این شاخص نشان میدهد که جریان مبلغی تراکنشهای هر بانک در کدام جهت بوده و به دنبال آن میتوان تعیین کرد که آیا نقش بانک بهعنوان بانک پذیرنده برای وی مقرون به صرفه بوده یا نبوده است. در این بررسی این شاخص، ارزش ریالی تراکنشهای صادرشده هر بانک از ارزش ریالی تراکنشهای پذیرششده توسط همان بانک کسر میشود. در این شاخص ارقام مثبت بیانگر عملکرد مطلوب بانک در جذب منابع مالی است؛ چراکه بیشتر از آنکه منابع مالی از حسابهای آن خارج شود، پول به حسابهای آن بانک وارد شده است. بر اساس این شاخص، بانک ملت و بانک سامان بیشترین اختلاف مثبت در مبلغ تراکنشهای صادرشده و پذیرششده را داشته و بانک ملی ایران، بانک سپه و بانک مسکن بیشترین اختلاف منفی را در این خصوص دارند. این به آن معناست که وجوهات ذخیرهشده در حسابهای دارندگان کارت عمدتا از طریق ابزار پرداخت الکترونیکی از بانک ملی ایران، بانک سپه و بانک مسکن به سمت بانک مرکزی، بانک ملت و بانک سامان در حال انتقال است.
منبع: روزنامی دنیای اقتصاد
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مدیرعامل و نایبرئیس هیئتمدیره بیمه دانا، میزان پرداخت خسارت به بیمهگذاران وزارت آموزش و پرورش را بیش از ۲۶ میلیون مورد خسارت اعلام کرد و با بیان اینکه بهطور متوسط هر فرد حدود هفت مرتبه از خدمات مختلف این شرکت استفاده کرده است، این رقم را در تاریخ صنعت بیمه بیسابقه و از جمله افتخارات شرکت بیمه دانا برشمرد.
معاون مالی بانک صادرات ایران گفت: تسعیر ارز با نرخهای جدید بانک مرکزی، بر صورتهای مالی «وبصادر» آثار درآمدی دارد
مسعود وکیلینیا، مدیرعامل هلدینگ ارتباط فردا، همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت را یکی از مهمترین رویدادها در حوزه فناوریهای مالی و بانکی در کشور خواند و گفت: اغلب شرکتها و مؤسسات فعال در عرصه مالی کشور در این همایش حضور پیدا میکنند.
بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی، معاملات بازار ارز تجاری از روز گذشته آغاز شد و یک ماه پس از ابلاغ آن، لازمالاجرا است؛ بنابراین با ایجاد بسترهای لازم برای معاملات ارز تجاری و گشایش رسمی تالار ارز توافقی از سوی بانک مرکزی و مرکز مبادله ایران، تحقق نظام پرداخت رسمی ارز در کشور، بیش از هر زمان دیگری، ممکن است.