به گزارش ماجرانیوز، در این جلسه دکتر محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر حمایت از بخش خصوصی در مناسبات تجاری و اقتصادی بینالمللی، از مدیران معاونت بینالملل بانک مرکزی خواست با همکاری دبیرخانه اتاقهای مشترک بازرگانی بخش خصوصی، میزهای تخصصیای درقبال موضوعات مربوط به بریکس، شانگهای و اوراسیا را به منظور افزایش تعاملات بانکی و پولی و تقویت مناسبات تجاری بخش خصوصی با کشورهای مقصد، تشکیل دهند.
دکتر فرزین، برنامهریزی برای تسهیل ارتباطات بانکی و پولی بینالمللی برای بازرگانان و تجار با کشورهای مقصد، تامین مالی بنگاههای تولیدی، استفاده بهینه از شرکتهای دانشبنیان در جهت افزایش صادرات محصولات فناورانه را در دستور کار بانک مرکزی دانست و گفت: با تشکیل بازار ارز تجاری، حمایت از صادرات و مرجعسازی نرخ ارز را بر مبنای عرضه و تقاضا و به روش جورسازی (مچینگ) دنبال میکنیم.
وی با اشاره به افزایش حجم تجارت خارجی کشور تاکید کرد : حجم تجارت غیر نفتی ایران در ۱۰ ماهه امسال به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده است و در صورتی که به این میزان، حجم تجارت نفت را نیز اضافه کنیم به بیش از ۱۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
دکتر فرزین در ادامه گفت: سهم این حجم تجارت در GDP کشور نشانگر آن است که اقتصاد ایران با وجود تحریم های گسترده، یک اقتصاد باز با حجم تعاملات گسترده بین المللی است.
رئیسکل بانک مرکزی همچنین تاکید کرد: با توجه به شرایط خوبی که در حجم تجارت خارجی پیش آمده است هماکنون شاهد افزایش ۱۸ درصدی ارزش صادرات در ۱۰ ماهه امسال هستم و در این شرایط نیز تامین ارز مورد نیاز واردات و نیازهای خدماتی توسط بانک مرکزی به ۵۷.۸ میلیارد دلار رسیده است.
دکتر فرزین با اشاره به افزایش معاملات بازار ارز تجاری در دو ماه گذشته افزود: ارزش معادل دلاری معاملات بازار ارز تجاری، تنها در روز گذشته ۱۵ بهمن ماه ۱۱۱ میلیون دلار و امروز ۱۶ بهمن ماه ۹۸ میلیون دلار بود که با احتساب آن، حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری از ابتدای فعالیت این بازار تا امروز به بیش از ۲ میلیارد و ۴۸۶ میلیون دلار رسیده است.
دکتر گچپز زاده سرپرست معاونت ارزی بانک مرکزی نیز با اشاره به پیشبینی پذیر کردن فرآیند و رویههای اقتصادی برای بخش خصوصی در قالب بازار ارز تجاری، به بسترسازی های انجام شده در کشورهای مختلف از جمله در چین و روسیه برای تسهیل مناسبات پولی و بانکی اشاره کرد و گفت: هماکنون لایههای اعتباری خوبی در روسیه ایجاد شده که تجار بخش خصوصی میتوانند از آن استفاده کنند.
در این جلسه دکتر آرام رئیسهیات مدیره مرکز مبادله ارز و طلا نیز آخرین اقدامات در بازار ارز تجاری و تسریع معاملات ارزی برای بخش خصوصی و صادرکنندگان و واردکنندگان را تشریح کرد.
بر اساس این گزارش، روسا و اعضای هیأت رئیسه اتاقهای مشترک همکاریهای اقتصادی و بازرگانی بخش خصوصی ایران نیز در این جلسه به ارائه دیدگاهها و دغدغه های خود پرداختند که رئیس کل بانک مرکزی نیز در جهت تسهیل کار تجار و بازرگانان در حوزه های پولی و بانکی دستوراتی صادر کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
معاون فناوری اطلاعات بانک کارآفرین با اشاره به اینکه بانک کارآفرین حامی چهارمین دوره مسابقات رباتیک و برنامهنویسی دانش آموزی "کیدکدشریف۲۰۲۵" است، این حضور را مقدمهای بر حضور بانک کارآفرین در حمایت از نوجوانان و استعدادهای دیجیتال خواند و گفت: بستههای تشویقی و حمایتی ویژه برای شرکتکنندگان برتر چهارمین دوره مسابقات رباتیک و برنامه نویسی دانش آموزی طراحی شده است که شامل دسترسی به منابع فناوری، مشاوره مسیر شغلی، جذب استعدادهای برتر و حمایت از ایدههای نوآورانه در مراحل اولیه خواهد بود.
مشاور عالی و مدیرکل حوزه مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از پرداخت مطالبات درمانی بازنشستگان در سال ۱۴۰۳، تا پایان اردیبهشتماه خبر داد و گفت: با تدابیر اتخاذ شده، پرداخت کسورات بازنشستگان به مراکز طرف قرارداد به زیر یک ماه خواهد رسید و هزینههای بیماران خاص نیز با کمترین فاصله زمانی پرداخت میشود.
سازمان بورس و اوراق بهادار پس از بررسی مدارک و مستندات ارائه شده از سوی بیمه اتکایی ایران معین، مجوز افزایش سرمایه 84 درصدی این شرکت را صادر کرد.
بانک صادرات ایران در سال 1403 با اختصاص بیش از 58 هزار میلیارد ریال وام قرضالحسنه، بیش از 69000 فقره وام فرزندآوری پرداخت کرد.