سرپرست بانک توسعه تعاون:

وصول ال سی‌های معوق در اولویت بانک توسعه تعاون است

سرپرست بانک توسعه تعاون معوق شدن حجم ال سی‌های گشایش شده را یکی از مشکلات این بانک برشمرد که برنامه ریزی‌هایی برای وصول آنها در عین توجه به عدم فشار به بنگاه‌های اقتصادی انجام شده است.

به گزارش ماجرانیوز، علی سرزعیم، سرپرست بانک توسعه تعاون در گفتگو با شادا اظهار کرد: از آبان ماه که مسئولیت این بانک را عهده‌دار شدم به لحاظ تکالیفی که قانونگذار قرار داده بود از جمله وام ازدواج، فرزندآوری و وام‌های حمایتی مانند اشتغال صد در صد وظایف انجام شده بود اما یک مسئله خاص وجود داشت که به اوج خود رسیده بود و آن معوق شدن حجم ال سی‌ها یا اعتبار اسنادی بود که گشایش شده بود و انباشته شدن آنها به شکل بحران درآمده بود.

وی ادامه داد: ال سی‌های زیادی نکول شده بود و بانک ناچار شده بود آنها را بپردازد و همین دست بانک را در اعطای تسهیلات بسته بود و از طرف دیگر شاخص‌های سودآوری بانک به شدت مخدوش شده بود و بانکی که زیان اندکی داشت یا با سود شرکت‌ها مثبت می‌شد به شدت زیانده شده بود.

سرزعیم یادآور شد: هرچند تا پایان سال ۴۵ روز مانده اما احتمالا حدود یک هزار میلیارد تومان زیان انباشته برای امسال داشته باشیم که عمده آن به خطر حجم بالای ال سی‌های نکول شده است.

سرپرست بانک توسعه تعاون ادامه داد: برای حل این مشکل از ابتدای مسئولیت تمام زیرمجموعه، از صف و ستاد و مدیران شعب را برای وصول شدن این ال سی‌های نکول شده بسیج کردیم؛ البته در این مورد مشتریان هم در بخش تولید دلایلی داشتند از جمله اینکه به دلیل قطع برق و گاز با افت تولید مواجه بوده‌ و نتوانستنه‌اند به موقع تعهدات خود را عمل کنند لذا از یک سو باید در قبال بنگاه‌ها انعطاف داشتیم و از سوی دیگر باید برای وصول ال سی‌ها تلاش می‌کردیم که در این زمینه دست مدیران استان‌ها و شعب را باز گذاشتیم تا بتوانیم عمده نکول‌ها را تا پایان سال تادیه کنیم و تا سه ماه ابتدایی سال آینده این مساله حل شود.

وی با اشاره به اقدامات این بانک برای حمایت از تعاونی‌ها یادآور شد: بانک توسعه تعاون به عنوان یک بانک توسعه‌ای که مسئولیت تامین مالی تعاونی‌ها را عهده دار است علاوه بر تسهیلات تکلیفی، در حوزه حمایت از تعاونی‌ها هم فعال بوده است؛ طبق اساسنامه باید بیش از ۷۰درصد تسهیلات این بانک به تعاونی‌ها پرداخت شود که در همین حدود هم انجام شده است.

سرزعیم ادامه داد: تعاونی‌ها فضای اشتغال در سطح خرد را فراهم می ‌کنند و از آنجا که یکی از مسائل جدی جامعه ما مسئله بیکاری است و بانک توسعه تعاون تنها یک درصد نظام بانکی محسوب می‌شود اما به سهم خود تلاش کرده تا سهم بیش از یک درصدی در افزایش اشتغال داشته باشد و مهمترین کاری که در این حوزه در سال جاری انجام شده تمرکز بر همین موضوع است.

سرپرست بانک توسعه تعاون با اشاره به ترسیم برنامه ۱۰ ساله این بانک در همایش سالانه در دی ماه سال جاری گفت:‌ چشم انداز ۱۰ ساله ما رسیدن به بانکی مبتنی به خدمات دیجیتال، کاهش شدید فعالیت‌های حضوری و افزایش خدمات مشاوره‌ای است؛ البته در سایه این چشم انداز اهداف کوتاه مدت و میان مدتی نیز تعریف شده است؛ عبور از بانکداری سنتی به مدرن، گسترش بانکداری الکترونیک، انضباط مالی بیشتر، کاهش تعداد شعب با حرکت به سمت بانکداری دیجیتال از جمله برنامه‌های ۴ سال آینده این بانک است.

سرزعیم اظهار کرد:‌ با افزایش خدمات دیجیتال و تعطیلی شعب زیانده امیدواریم از ۴۵۰ شعبه به حدود ۳۰۰ شعبه فعال برسیم.

وی از ارتقای بانک توسعه تعاون در مبارزه با ‍‍‍پولشویی و تخلفات مالی گفت: این ارتقا هم به لحاظ نرم افزاری و هم سخت افزاری انجام شده و با سازماندهی انجام شده، واحد پولشویی از یه واحد فرعی سمبلیک به یه واحد جدی تبدیل شده است. بانک مرکزی نیز بر اساس پایش عملکرد ما، بهبود وضعیت را تائید کرده است. ممکن است ارتقاء عملکرد در این حوزه برای مردم ملموس نباشد اما بستر این بانک برای مجرمان مالی ناامن شده است.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت توسعه نظام مالی برای رشد و توسعه کشور تصریح کرد: نظام بانکی ما نیز حرکت رو به توسعه‌ای را با افزایش انضباط مالی را آغاز کرده است اما متأسفانه تبلیغات علیه بانکها در تشدید شده و منصفانه نیست که این حرکت رو به پیش دیده نشود؛ افزایش شفافیت و تقویت نظارت بر عملکرد بانک‌ها قابل توجه است.