در آیین نکوداشت شبیه خوانان در تماشاخانه سنگلج مطرح شد؛ آیین نکوداشت شبیهخوانان با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، محمود شالویی مشاور وزیر فرهنگ، کاظم نظری مدیر کل اداره هنرهای نمایشی و جمعی از مدیران هنری و شبیهخوانان عرصه تعزیه روز گذشته (شنبه نوزدهم شهریور) […]
در آیین نکوداشت شبیه خوانان در تماشاخانه سنگلج مطرح شد؛
آیین نکوداشت شبیهخوانان با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، محمود شالویی مشاور وزیر فرهنگ، کاظم نظری مدیر کل اداره هنرهای نمایشی و جمعی از مدیران هنری و شبیهخوانان عرصه تعزیه روز گذشته (شنبه نوزدهم شهریور) از ساعت ۱۸ در تماشاخانه سنگلج برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، محمود فرهنگ، دبیر دوازدهمین دوره سراسری و اولین رویداد بینالمللی «صاحبدلان» ضمن تسلیت اربعین حسینی در سخنانی گفت: امسال از شبیهخوانان شهر تهران برای اجرا به مدت ده شب در فضای تئاتر شهر دعوت کردیم و اجراهای خوبی دیدیم که اتفاق قابل تاملی برای شبیهخوانی کشور ماست.او ادامه داد: بسیار خوشحالم از اینکه در استمرار ۶ ماهه تئاتر «صاحبدلان» تعزیه هم فرصتی برای توجه جدی پیدا کرد.
دبیر دوازدهمین دوره سراسری و اولین رویداد بینالمللی «صاحبدلان» افزود: ما تلاشمان این است که تعزیه مانند دیگر هنرهای ایرانی به موزه سپرده نشود. بزرگان تعزیه به رحمت خدا میروند و همه تخصص و تجربهشان را به همراه خود میبرند.
فرهنگ با پیشنهاد تاسیس یک دانشکده تعزیه برای علمی شدن این هنر گفت: اگر در شورای عالی انقلاب فرهنگی زمینهها آماده شود و با وزیر علوم صحبت شود به دلیل وجود توانایی و حضور دوستانی که در زمینه تعزیه پژوهش کردهاند، این هنر برای نسلهای بعد به یادگار میماند.
او ادامه داد: تعزیه باید جهانی شود. کشورهای مختلف به دلیل ساختار بسیارغنی این نمایش تمام عیار، خیلی دوستدار آن هستند. امیدوارم وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی هم پیشنهاد جهانی شدن تعزیه را مدنظر قرار دهند. ما هم به دنبال آن هستیم که به صورت جدی برای حضور نسل جدید به تعزیه تلاش کنیم.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگر آیین نکوداشت شبیهخوان درباره تعزیه، گفت: تعزیه از هنرهای دینی و اصیل کشور است و نقطهای از ایران عزیز وجود ندارد که در طول سال رنگ هنر تعزیه به خود نبیند، از این جهت هنر تعزیه، رویدادی کم نظیر در عرصه فرهنگ و هنر به شمار میرود.
او ادامه داد: هر ساله در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، در کنار دستههای عزاداری، هنر تعزیه به عنوان فصلی جداگانه از عزاداری به حیات خود ادامه داده است و با وجود تغییر نسلها و ذائقهها و وجود روشهای نوین نمایشی، همچنان به عنوان هنر اصیل در روح و جان مردم عزیز ایران نفوذ کرده است که این مسئله از گره خوردن این هنر دینی با نام مبارک حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و شهدای کربلا سرچشمه میگیرد.
اسماعیلی با بیان این که هنر تعزیه برای مردم یک نمایش عادی محسوب نمیشود، گفت: مردم به قصد تقرب و تبرک در مراسم شبیهخوانی حضور پیدا میکنند. از این منظر هنر تعزیه ابزاری برای عزاداری در رثای اهل بیت (ع) و دعا برای برآورده شدن حاجات است.
فاطمه مهاجرانی صبح امروز، چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ در ایکس نوشت: «موضوع واردات خودرو در جلسه امروز هیات دولت به تصویب رسید.»
مراسم قرعهکشی متقاضیان خودرو شاسیبلند ۴۴۱P گروه خودروسازی سایپا روز شنبه ۱۷ خردادماه ساعت ۱۴ برگزار میشود.
شرکت سایپادیزل با ثبت رشد ۴۳۷ درصدی تولید خودروهای تجاری در دو ماهه ابتدایی سال جاری نسبت به سال گذشته، رکورد ۶ ساله تولید خود را شکست.
قائممقام معاونت مهندسی پارسخودرو از اعمال تغییرات در سیستمهای خودرو تندر90 باهدف طراحی و تولید پارسنوآ خبرداد و گفت: محصول جدید پارسخودرو از نظر فنی و عملکردی، خودرویی بهروز و متفاوت در بازار خواهد بود.
دیدگاه بسته شده است.