شهرک سینمایی پیامبر اعظم یا شهرک نور بزرگ ترین شهرک سینمایی ایران به وسعت ۲۰۰ هکتار در جاده تهران-قم احداث شده است. این شهرک برای ساخت فیلم محمد رسول الله احداث شد که به نام شهرک سینمایی پیامبر معروف است. شهرک پیامبر در دهه نود با معماری میلژن کرکا کلژاکویچ طراحی شد. شهرک پیامبر در […]
شهرک سینمایی پیامبر اعظم یا شهرک نور بزرگ ترین شهرک سینمایی ایران به وسعت ۲۰۰ هکتار در جاده تهران-قم احداث شده است. این شهرک برای ساخت فیلم محمد رسول الله احداث شد که به نام شهرک سینمایی پیامبر معروف است. شهرک پیامبر در دهه نود با معماری میلژن کرکا کلژاکویچ طراحی شد.
شهرک پیامبر در روز ۱۷ دی ماه ۱۳۹۳ طی مراسمی رونمایی شد. این شهرک با دکور شهرهای مکه، مدینه و کلیسای بحیرا در شهر بصری شام در مقیاسی متناسب با اندازه واقعی طراحی و ساخته شدهاست. در این شهرک موزهای قرار دارد که مدارک مربوط به ساخت فیلم در آن نگهداری میشود. اولین بار از شهرک سینمایی نور یا پیامبر برای ساخت فیلم محمد رسول الله به کارگردانی مجید مجیدی استفاده شد.
فیلم محمد رسول الله
محمد رسولالله فیلمی ایرانی در ژانر تاریخی در سال ۱۳۹۳ به کارگردانی مجید مجیدی در سینماهای ایران منتشر شد. این فیلم داستان دوران کودکی حضرت محمد(ص)، پیامبر اسلام در سده ۶ میلادی را روایت میکند. اکران سراسری این فیلم از ۵ شهریور ۱۳۹۴ در ایران و همزمان با افتتاحیه جشنواره فیلم مونترال کانادا بود. در این فیلم سه دوره زندگی پیامبر(ص) مستقل از هم تولید شد و به مقاطع مختلف زندگی آن حضرت پرداخت.
داستان فیلم محمد رسول الله از دوران جاهلیت و شرایط اجتماعی زمان تولد او آغاز میشود و در ۱۲ سالگیاش به پایان میرسد. این فیلم در شهرک سینمایی پیامبر اعظم که در ۵۵ کیلومتری شهر قم قرار دارد، ساخته شدهاست. در این شهرک، ماکت شهرهای مکه و مدینه با مشخصات ۱۴۰۰ سال قبل طراحی و ساخته شدهاست. همچنین قرار شد پس از پایان فیلمبرداری، از این دکور تحت عنوان شهرک سینمایی پیامبر اعظم برای دیگر پروژههای سینمایی دربارهٔ تاریخ اسلام استفاده شود.
ساخت شهرک سینمایی نور
فیلم محمد رسول الله پرهزینهترین و بزرگترین پروژه فیلمسازی تاریخ سینمای ایران محسوب میشود و بیشتر هزینه این فیلم صرف ساخت شهرک سینمایی شده است. همچنین بخشهایی از این فیلم مربوط به واقعه جنگ اصحاب فیل در کشور آفریقای جنوبی فیلمبرداری شدهاست.
اکران در سینما
فیلم محمد رسولالله در تهران در ۴۰ سالن سینما به نمایش درآمد و در روز اول با فروش ۱۷۰ میلیونی خود در سینماهای تهران بالاترین میزان فروش برای افتتاحیه یک فیلم سینمایی در ایران را رقم زد. این فیلم پیش از اکران عمومی و حتی پس از اکران با استقبال برخی کشورهای عربی و مخالفت برخی دیگر مواجه شد.
مجید مجیدی کارگردان این فیلم در پاسخ به برخی مخالفین اعلام کرده که در نگارش فیلمنامه از روایتها و منابع مورد تأیید مسلمانان بهره برده است. مجیدی در زمینه ساخت این فیلم گفت: باعث افتخار است که هشت سال از عمرم را صرف پروژهای با نام مقدس پیامبر عظیم الشان اسلام کردهام. این فیلم به عنوان نماینده سینمای ایران در جشنواره اسکار سال ۲۰۱۶ میلادی اعلام شد و با فروش ۱۴ میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران (تا سال ۹۴) محسوب شد. فیلم سینمایی محمد رسولالله در ۲۰ دی ۱۳۹۶ در شبکه نمایش خانگی پخش شد.
بازیگرانی که در سریال محمد رسول الله و در شهرک نور ایفای نقش کردند، عبارتند از: مهدی پاکدل در نقش ابوطالب، علیرضا شجاع نوری در نقش عبدالمطلب، محسن تنابنده در نقش ساموئل،مینا ساداتی در نقش آمنه بنت وهب، ساره بیات در نقش حلیمه سعدیه، داریوش فرهنگ در نقش ابوسفیان، رعنا آزادیور در نقش ام جمیل، نسرین نصرتی در نقش ام ایمن، حمیدرضا تاجدولت در نقش حمزه، صادق هاتفی در نقش بحیرا، محمد عسگری در نقش ابولهب، آرش فلاحت پیشه در نقش ابرهه، جعفر قاسمی در نقش حارث، پانتهآ مهدینیا در نقش فاطمه بنت اسد، بهارک صالحنیا در نقش ثُوَیبه، علی اصغر خطیب زاده در نقش بنیامین،امین آبان در نقش باروخ، هادی آقا حسینی در نقش زهیر بن قین، پیروز رفیعی در نقش ربان اعظم، یوسف صفری بختیاری در نقش راهزن، علیرضا جلیلی در نقش محمد در خردسالی بدون نمایش چهره، سید مسعود حسینی در نقش نوزاد حلیمه سعدیه.
وایزر به عنوان عرضه کننده سیستم امنیتی هوشمند وسایل نقلیه در رویدادی که در هتل بینالمللی اسپیناس ، دوشنبه 28 آبانماه برگزار شد، از اولین گزارش جامع ادراک امنیت جامعه ایران در برابر سرقت وسایل نقلیه رونمایی کرد.
مدیر عامل کرمان موتور با اشاره به اختلال در تولید خودرو به دنبال قطعی مکرر برق، از برنامه جبرانی افزایش تولید در نیمه دوم سال خبر داد.
ایران خودرو در سال ۱۴۰۲، در مجموع حدود ۴۹۰ میلیون دلار واردات داشته که این رقم نسبت به سال ۱۴۰۱، حدود ۳۳ درصد افزایش یافته در حالی که تولیدات این شرکت در سال ۱۴۰۲ حدود ۲ درصد افت داشته است. این مورد برای سایپا هم صدق میکند؛ سایپا که در سال ۱۴۰۲ کمتر از یک درصد به تولیدات خود افزوده، با وارداتی به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار، ۲۰ درصد ارز بیشتری نسبت به ۱۴۰۱ مصرف کرده است!
در سال ۱۴۰۲، حدود ۵.۴۵ میلیارد دلار ارز برای تولید ۱.۲۰ میلیون دستگاه خودروی سواری و وانت استفاده شده است؛ ارقامی که نشان میدهند هر خودروی تولیدی در ایران در این سال، به طور متوسط به حدود ۴،۹۰۰ دلار ارز نیاز داشته است.
دیدگاه بسته شده است.