به گزارش ماجرانیوز، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری امروز در همایش ملی منطق بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور سخن گفته. بخش زیادی از سخنان وی در این همایش ناظر به سواد رسانهای و همینطور حوزه فناوری ارتباطات است. در شرایطی که یکی از مهمترین دغدغههای ارتباطی و رسانهای امروز جامعه ایران و حتی فعالان اقتصادی کشور مساله محدودیت شدید اینترنت و فیلترینگ هفتههای اخیر است، نه تنها در سخنان ابراهیم رئیسی هیچ نشانی از موقتی بودن فیلترینگ و چشم انداز رفع آن دیده نمیشود بلکه شاهد تکرار بخش زیادی از استدلالهای موافقان تشدید فیلترینگ هم هستیم.
از این وضعیت میتوان اینگونه برداشت کرد که تمام یا حداقل بخش مهمی از فیلترینگ هفتههای اخیر حتی از نظر رئیس جمهوری هم دائمی خواهد بود. هر چند او در شعارهای انتخاباتیاش وعدههای دیگری به مردم داده بود.
ابراهیم رئیسی در سخنان صبح شنبه خود سراغ مفاهیمی چون « توفان جنگ سایبری» و لزوم تقویت «سواد رسانهای» در کشور رفته است. او توسعه «سواد رسانهای» را یکی از ضروریات خانواده ایرانی دانسته و نکته اینجاست که یکی از توجیهات اغلب حامیان فیلترینگ در کشور روی همین نکته متمرکز است. این دسته بر این باور هستند که هنوز جامعه ایران توان تفکیک خوب و بد اطلاعات دریافت شده از رسانهها و فضای مجازی را ندارد و به همین علت این اطلاعات و دادهها باید از طرق مختلفی چون فیلترینگ قبل از رسیدن به شهروندان، تصفیه شوند.
ابراهیم رئیسی در حالی سخنان امروز خود را دراین خصوص بدون ترسیم کردن چشم اندازی برای رفع محدودیتهای فعلی اینترنت در کشور ایراد کرد که پیشتر هم طرح برخی شروط توسط مقامات دولت و در راس آنها وزیر ارتباطات برای رفع فیلتر اپلیکیشنهای مختلف در ایران، چنان محال به نظر میرسید که تقریبا چشم انداز وقوع این اتفاق را غیر ممکن میکرد. اکنون سخنان و کلیدواژههای ابراهیم رئیسی بیش از قبل این گمانه را تحکیم میکند که احتمالا رفع فیلترینگ برای آینده در دستور کار دولت نخواهد بود.
به گزارش ماجرانیوز به نقل از «ایرنا» سخنان رئیس جمهوری به شرح زیر است:
سید ابراهیم رئیسی روز شنبه در همایش ملی منطق بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور در مرکز همایش های صدا و سیما اظهار داشت: حذف دوباره کاری ها و تبدیل دستگاههای فرهنگی به دستگاهای نقش آفرین و مساله محور با رویکرد توجه مخاطبان خود ضرورت دارد.
وی خواستار توجه دستگاههای فرهنگی به مخاطبان خود شد و با تاکید بر اینکه نگاهها باید بر حل مساله معطوف باشد، خواستار تدوین شاخص هایی برای اندازه گیری عملکرد دستگاهها شد.
رئیسی خاطر نشان کرد: تمام ساختار، سازمان و اعتبارات تخصیص یافته به دستگاههای فرهنگی برای انجام و تحقق ماموریتی و حال سوال این است که از آن ماموریت چه خبر؟
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: چابک سازی دستگاه های فرهنگی طوری که بتواند نقش آفرین باشد و مساله محور کار کند و با نگاه به حل مساله و نوع مخاطبانی که دارد، کار کند.
وی مخاطب محوری، مساله محوری و چابک بودن دستگاههای فرهنگی برای رسیدن به اهداف هر سازمان را مورد تاکید قرار داد تا شاهد دوباره کاری ها و چند باره کاری ها نباشیم.
رئیس جمهور همچنین گفت: تعیین نسبت هایی که بین دستگاه های فرهنگی رسمی و غیررسمی مانند خانواده، مسجد و هیات بسیاری از ساختارهای فرهنگ ساز در جامعه وجود دارد، مهم است چون دستگاههای فرهنگی غیر رسمی در تعلیم و تربیت نقش قابل توجه و تعیین کننده ای دارند.
رئیسی تاکید کرد: در بررسی ساختارهای فرهنگی حتما لازم است قوانین بازنگری و به روز رسانی شود و در همین راستا رهبر معظم انقلاب اسلامی به هر سه قوه دستور دادند تنقیح قوانین را دنبال کنند.
توسعه سواد مجازی یک ضرورت است
رئیس جمهور بار دیگر بر انجام مطالعات برای بروزسانی قوانین تاکید و آن را ضرورت اجتناب ناپذیر عنوان کرد و گفت که تمرکز بر اصلاحات در حوزه تعلیم و تربیت باید صورت بگیرد و در کنار آن طراحی شاخصهای سنجش میزان موفقیت برای حوزه فرهنگی که شاخص های کمی و کیفی را ارزیابی و مورد سنجش قرار داد، هم از دیگر موضوعات مهم و اجتناب ناپذیر است.
رئیسی توسعه سواد مجازی را یک ضرورت برای خانواده ها و برای همه عنوان کرد و گفت: توسعه سواد مجازی خود یک سوادی لازم دارد که باید به تمام ابعاد اشراف داشته باشند و مسئول ان آموزش و پرورش است.
وی شناساسی ظرفیت زنان در حوزه های فرهنگی، آموزشی و اقتصادی و سیاسی و اجتماعی را مهم عنوان کرد و افزود: صدا و سیما در این زمینه مسئولیت بزرگی دارد و این ظرفیت های زنان که همواره مورد تشویق رهبری هستند باید در جامعه شناسایی و معرفی شود و بکارگیری همه الگوهای فرهنگی با تاکید به فعال شدن معاونت های پژوهشی در بخش های مختلف به ویژه آموزش و پرورش از دیگر موضوعات مهم است که باید توجه شود ومحوریت بخش های تربیتی و پژوهشی مهم است.
توفان جنگ سایبری
رئیس جمهور ساماندهی تعاملات فرهنگی را مهم خواند و گفت: آنهایی که قصد تعامل فرهنگی با جمهوری اسلامی را دارند و برنامه ریزی برای مقاومت در مقابل با آن فرهنگی های که می خواهند به مبانی هجوم ببرند آمادگی وجود دارد اما آنهایی که می خواهند تهاجم کنند باید ایستادگی کرد که ساز و کار خود را دارد.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: در این توفان جنگ سایبری، کشوری که مبانی فرهنگی غنی و مستحکمی داشته باشد، هرگز تکانه ها او را تکان نخواهد داد؛ اگر مبانی محکم باشد و صیانت شود، نباید از توسعه الکترونیک نگران شد زیرا هرروز پدیده ای نو به میدان می آید و نگرانی زمانی است که هویت ملی تهدید شود.
رئیسی با یادآوری یکی از مصاحبه ها درباره «گفت و گو» گفت: گفت و گو در جهت رفع شبهات و در جهت پیشرفت امور بسیار موثر است مقام معظم رهبری سال های قبل بارها فرموده اند بر کرسی های آزاد اندیشی و حتما کرسی های گفت و گو در مجامع علمی و فرهنگی کشور فعال شود زیرا در جهت توسعه فرهنگی نقش آفرین خواهد بود.
رئیس جمهور درباره راههای تحقق آن گفت: با همکاری همه دستگاه ها این محقق می شود بنده مجری هستم و همه باید به همه کمک کنیم تا همه این اتفاق ها در ساختار توسعه فرهنگی اتفاق بیفتد. ما باید بتوانیم حداکثر در هر فصلی ارزیابی داشته باشید با شاخص های مشخص و ببینیم به اهداف رسیدیم یا نه و ایراد کار در کجا بوده است و در این راستا باید تقسیم مسئولیت شود و با حساسیت دنبال شود.
همایش ملی منطق بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور توسط پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان نهادهای فرهنگی همچون سازمان تبلیغات اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، صدا و سیما و نخبگان حوزه فرهنگ در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما در حال برگزاری است.
هویت ساختار انقلابی فرهنگ، نقَادی ساختار فرهنگی کنونی، وضعیت مطلوب ساختار فرهنگی کشور و چگونگی بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور چهار محور اصلی این همایش به شمار می رود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ از مصوبه این کمیسیون برای تادیه بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی خبر داد و گفت: دولت مجاز است تمام اموال و داراییهای صندوقهای بازنشستگی را بابت تأدیه بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی به سازمان مذکور واگذار کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز اجرای طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و شروع پرداختها در قالب این طرح از امروز خبر داد.
سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: 29 آبان ماه آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره تابستان 1403 است.
معاون فنی و امور بیمهای سازمان تامین اجتماعی در خصوص چگونگی محاسبه متناسبسازی حقوق بازنشستگان و فرمول آن توضیح داد و گفت: این ماه، حقوق ماهیانه با اجرای متناسبسازی و اعمال آن در حقوقها، به حساب بازنشستگان واریز میشود.