جنبش اعتراضی که شکل گرفته و صورتبندیهای واحدی هم ندارد و از دانشگاه تا مدرسه تا محلهای اجتماعات مختلف را دربرگرفته، به نظرم قضاوت درباره سرشت آن و حتی فرایند شکلگیری آن هنوز زود است، اما مطالعاتی مانند طرحهای پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانی، وضعیت سرمایه اجتماعی در ایران، تحولات دینداری و سبک زندگی که در سی سال گذشته در ایران انجام گرفته است و امثال اینها، همه نشان میدهد بهتدریج فاصله زبانی یا گسست بین گروههای اجتماعی با نهادهای رسمی و نهادهای حاکمیتی شکل گرفته که فراتر از یک نسل است. اگرچه وضعیت نسلی آن پررنگتر دیده میشود، ولی واقعیت این است که ما با انباشت خواستهها، مطالبات، اعتراضات و انتقادات مواجه شدیم که چون بهموقع به آنها پاسخ داده نشده یا دادوستد و تعاملی شکل نگرفته و بهصورت ناگهانی و بر سر موضوع درگذشت خانم مهسا امینی شکل بالفعل گرفت.
البته این اعتراضات با آن حادثه شروع نشد و پیشتر از آن هم بود، اما اینجا بالفعل شد. حال در این گستره فاصله و شکافی که به وجود آمده، فاصله و شکاف نسلی پررنگتر است، به خاطر اینکه نسل جدید اساساً منابع دریافتش از اطلاعات و دانش و فرآیند اجتماعی شدنش و معرفتش نسبت به پیرامون، نسبت به گذشته فاصله بیشتری دارد و به همین دلیل هم بیشتر به چشم خورده است. نسلی که منبع تغذیهاش شبکههای اجتماعی بوده و هست با نسلها یا بخشهای دیگری از جامعه که بیشترین توانمندیشان در چگونگی استفاده از این شبکهها شده قطعاً متفاوت است و اساساً ما با پدیدهای جهانی مواجه هستیم تحت عنوان جنبشهای اجتماعی مجازی که این جنبشهای اجتماعی مجازی بسته به نوع مدیریت میتوانند به بحران منجر شوند یا نشوند.
همه اینها به نظر من باید در چارچوبی تحلیل میشد که به متفاوت شدن جامعه، متکثر شدن جامعه و رشد فردیت در جامعه یا به گفته آلن تورن بازگشت کنشگر و خودکنشگری منجر شده، ولی متأسفانه اینها خیلی دیر دیده شده است بهخصوص از طرف حاکمیت و نظام رسمی.
رویکرد مکلوهان را بعدها متفکران جدیدتر نقد میکنند و کسانی مثل کاستلز میگویند پیام همان رسانه است؛ میگوید این پیام هست که شکل رسانه را انتخاب میکند؛ یعنی برای وجه اجتماعی بیش از وجه فنّاورانه اعتبار قائل است. قطعاً یکی از تحولات مهمی که جهان با آن مواجه است و از مؤلفههای مهم تغییر در همه حوزهها ازجمله سیاست، اجتماع، فرهنگ و حتی حوزه اقتصاد خود رسانه است. ما از اواخر دهه ۷۰ میلادی وارد عصری شدیم که اسمش را عصر اطلاعات گذاشتند و هرچه جلوتر آمدیم این عصر اطلاعات و ارتباطات شکلهای جدیدتری به خود گرفته که آخرینش شبکههای اجتماعی مجازی است. این شبکههای اجتماعی مجازی فقط یک تحول فنّاورانه نیست، بلکه وارد حیات جامعه شده است.
یکی از صاحبنظران حوزه جامعه شبکهای میگوید آن چیزی که ما تحت عنوان انقلاب ارتباطات از آن یاد میکنیم خودش سه انقلاب تو در تو است: یکی انقلاب شبکههای اجتماعی که شبکههای اجتماعی از قدیم هم بودند، بالاخره در متن جوامع بزرگ، جامعههای کوچکتر با یک انسجامی دور هم جمع میشدند. در تهران شهرستانیها دور هم جمع میشدند، در میان گروههای مختلف دانشگاهیها و فارغالتحصیلان جمع میشدند و این اصلاً پدیده جدیدی برای ایران و جهان نیست، ولی میگوید دو اتفاق فنّاورانه افتاده است: یکی مسئله اینترنت است که زیرساختی برای تسهیل این ارتباطات شده؛ و دیگری تلفنهای همراه هوشمند است.
منبع: چشمانداز ایران شماره ۱۳۶
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: کمیسیون تلفیق ۱۲ هزار میلیارد تومان به عنوان حق بیمه محصولات کشاورزی و حق بیمه دولت به این صندوق ۱۲ را تصویب کرد که این منابع کمک بسیار بزرگی به بخش کشاورزی خواهد کرد.
به گزارش ماجرانیوز، بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی متالورژی (ایران متافو) با حضور محمد آقاجانلو معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو، امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان و جمعی از مسئولان و فعالان حوزه صنعت فولاد و معدن صبح روز شنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز بهکار […]
کانون عالی کارگران بازنشسته کشور علیرغم اعلام مناقصه در روزنامه های رسمی کشور و نامه به شرکت های بیمه گرو برندهای برتر جهت انعقاد قرارداد بیمه تکمیل درمان شرکت بیمه گری بجز شرکت آتیه سازان حافظ اعلام آمادگی ننموده است.
در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه شاخص بورس با رشد ۲۴ هزار و ۴۴۳ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۸۲ هزار و ۵۷ واحد قرار گرفت.