به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، محققان در ایالات متحده گیاهان گوجه فرنگی ویرایش شده ژن تولید کردند که مانند انگور در خوشه قرار دارند.
این مطالعه که روز دوشنبه در مجله «Nature Biotechnology» منتشر شد، گوجه فرنگی ویرایش شده ژن را شبیه به یک دسته انگور جمع و جور توصیف کرد، این میوه به سرعت بالغ میشود و برداشت آن کمتر از ۴۰ روز به طول میانجامد.
کشاورزان خواستار تولید گیاهان جمع و جورهستند که میتوانند در کمترین فضا بیشترین محصول را بار دهند؛ به گفته محققان، با انتقال بخشی از بار رشد محصولات زراعی جهان به مناطق شهری و مناطق دیگر میتوان زمین را از وضعیت زیست محیطی کنونی نجات داد.
زاخ لیپمن، محقق و تولید کننده این گوجهفرنگی ویرایش شده در موسسه پزشکی هوارد هیوز گفت: این یک روش تکمیلی برای کمک به تأمین غذای مردم به صورت محلی و با کاهش ردپای کربن است.
لیپمن و همکارانش گوجه فرنگی جدید را با تنظیم دقیق دو ژن ایجاد کردند که سوئیچ رشد تولید مثلی و اندازه گیاه را کنترل میکنند. همچنین، آنها ژنی به نام SIER را کشف کردند که طول ساقه را کنترل میکند.
براساس این مطالعه، جهش SIER با یک ابزار ویرایش ژن و ترکیب آن با جهش در دو ژن دیگر گل، ساقههای کوتاهتر و گیاهان کاملاً فشردهای ایجاد کرده است.
گوجه فرنگی ویرایش ژن شده این قابلیت را دارد که در حیاط خانهها و یا پشت بام رشد کند و محصول دهد.
در نشست مشترک دکتر سیدمحمدمهدی احمدی مدیرعامل بانک شهر و علیاصغر شالبافیان رئیس مرکز سرمایهگذاری و امور اقتصادی وزارت میراثفرهنگی بر توسعه همکاریهای مشترک با هدف حمایت از حوزه گردشگری کشور تاکید شد.
با تصویب هیات مدیره بانک ملی ایران، نرخ حق الوکاله به کار گیری سپرده های سرمایه گذاری این بانک برای سال ۱۴۰۴ معادل سه درصد تعیین شده است.
بانک صادرات ایران در نوروز ۱۴۰۴ و به مناسبت عید سعید فطر، ۱۴۰۴ هدیه ۱۰۰ میلیون ریالی به بازنشستگان و وظیفهبگیران صندوق بازنشستگی کشوری، عیدی میدهد.
مدیرعامل بانک رفاه کارگران گفت: روستائیان و کشاورزان از جمله شریفترین طبقات اجتماعی هستند که نقش تعیینکنندهای در چرخه اقتصادی کشور دارند و بانک رفاه کارگران به عنوان یک بانک اجتماعی مفتخر است که به این عزیزان خدمات ارائه میدهد.
به گفته محققان، با انتقال بخشی از بار رشد محصولات زراعی جهان به مناطق شهری و مناطق دیگر میتوان زمین را از وضعیت زیست محیطی کنونی نجات داد.
این یک روش تکمیلی برای کمک به تأمین غذای مردم به صورت محلی و با کاهش ردپای کربن است.